Načelnik: Izgradnjom dvorane realizirat ćemo našu dugogodišnju želju!

Općina Kloštar Podravski u suradnji sa Županijom kreće u realizaciju projekta izgradnje sportske dvorane. Siniša Pavlović, načelnik Općine Kloštar Podravski i župan Darko Koren i službeno su potpisali ugovor s izvođačem radova, virovitičkom tvrtkom Prajo beton. Radovi počinju od idućeg tjedna, a rok za završetak gradnje je deset mjeseci.

Za gradnju će se iskoristiti lokacija i temelji uz školsku zgradu koji su postavljeni još prije 12 godina. Troškovi izgradnje dvorane iznose 12 milijuna kuna, od čega će 50 posto sufinancirati Županija, a drugu će polovicu osigurati Općina.

– Dugi niz godina sportska je dvorana potreba jer je naša škola jedna od najvećih u županiji, a učenici nemaju odgovarajući prostor za nastavu tjelesnog, kao i mještani za rekreaciju u jesenskim i zimskim mjesecima. Uspjeli smo pokrenuti i taj projekt i ponosni smo što će uskoro krenuti njegova realizacija zahvaljujući suradnji sa Županijom. Realizacija ovog projekta još je jedna potvrda zalaganja općinske uprave da ostvari dugogodišnje želje pa ćemo tako nakon vrtića dobiti i sportsku dvoranu – kaže Siniša Pavlović.

Površina postojećih temelja je 1760 četvornih metara pa će sportska dvorana  nakon izgradnje imati i sve potrebne uvjete za odigravanje službenih rukometnih i košarkaših utakmica.

– Projekt dvorane zasigurno će doprinijeti i bogatijem sportskom životu pa očekujemo da ćemo dobiti i nove sportske klubove, a to se prvenstveno odnosi na rukomet i košarku. Ženski rukomet ima tradiciju u Kloštru Podravskom pa će se sigurno opet pokrenuti rad Škole rukometa. Izgradnjom dvorane i naši mještani i udruge dobit će idealan prostor za rekreaciju – zaključio je Siniša Pavlović. 

-Zajedno s nabavom opreme, ovaj će investicijski ciklus stajati oko 70 milijuna kuna te predstavlja najveće ulaganje u obrazovni sektor na području županije. Dugo smo čekali na gradnju dvorane u Kloštru Podravskom te zahvaljujem načelniku Pavloviću na suradnji u ovom, ali i u svim drugim zajedničkim projektima koje smo ostvarili na korist naših građana. Ova moderna dvorana značit će velik doprinos razvoju sporta u Općini, ali će omogućiti i druge društvene sadržaje koji su važni mještanima. Vjerujemo kako će se radovi odvijati prema planiranom rasporedu te hvala svima pozitivnoj energiji koja je uložena u ovaj projekt. Uskoro nas čeka potpisivanje ugovora za Rasinju i tada će se istovremeno graditi pet školskih dvorana što dovoljno govori o našem opredjeljenju ulaganju u obrazovanje i bolje demografske prilike – rekao je župan Darko Koren.

FOTO Dinko Borozan

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI