Načelnik: Naše dvorište ima kapacitet za dvije općine, nudimo ga i susjedima

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mještani općine Legrad od početka druge godine dobit će moderno reciklažno dvorište u koje će moći izdvajati čak 48 vrsta otpada. Reciklažno dvorište bit će besplatno za mještane općine Legrad.

– Postojat će kvota koju svaki mještanin može predati, ali smatramo da će ta kvota biti dovoljna za potrebe naših mještana kojima se usluge neće naplaćivati – objasnio je Ivan Sabolić, načelnik Općine Legrad.

Budući da će kapacitet ovog reciklažnog dvorište vrlo vjerojatno biti veći od potreba općina Legrad, u općinskoj upravi razmišljaju da realiziraju suradnju s susjednom općinom.

– Ponudili smo općini Đelekovec da se kao partner uključi u ovaj projekt. Dijelili bismo troškove reciklažnog dvorišta. Time bismo mi smanjili naše troškove, a općina Đelekovec riješila bi pitanje oko vlastitog reciklažnog dvorišta – istaknuo je Ivan Sabolić.

Vrijednost ovog projekta je oko tri milijuna kuna, s tim da je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja financiralo 85 posto vrijednosti, dok je ostalo financirala Općina Legrad. Upravljanje nad reciklažnim dvorištem po njegovu otvorenju preuzet će koprivnički Komunalac.

– Reciklažno bi dvorište u roku od nekoliko dana moglo biti spremno za tehnički pregled, a računamo da bi u funkciji bilo početkom sljedeće godine – najavio je Sabolić.

Od drugih novosti, iz Općine doznajemo da je prodana jedna kuća po cijeni od  jedne kune prema Programu stambenog zbrinjavanja mladih obitelji, dva poljoprivredna zemljišta na predjelu zvanom Tursko groblje, jedno gradilište na Šoderici, te jedna kuća i pet gradilišta u Legradu i Kutnjaku. Upravo zbog velikog interesa raspisan je novi peti po redu natječaj za prodaju i najam nekretnina.  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI