Načelnik ne trza: Uništili su nam cestu koju smo sami platili

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Sve su seljani platili sami, i asfalt na cesti i javnu rasvjetu i društveni dom i sad su im tu cestu razrovali kamioni, a Općina ne „trza“ kad je zamole da se asfalt popravi.

Žali se tako Dragica Fiket iz Selanca, mjesta u općini Sveti Petra Orehovec, na križevačkom području.

– Ovog proljeća prolazili su teški kamioni kad se asfaltirala cesta u susjednoj općini, od Šoprona prema Kalniku. I tak su skroz rasturili asfalt. Muž je često zval Općinu, i jednu i drugu, da se to popravi. Općina Kalnik bi trebala dati novce jer su njezini kamioni tud vozili. I stalno su obećanja da bude, ali niko još nije došel – pripovijeda Dragica.

A cestu su, veli, asfaltirali sami mještani prije dvadesetak godina. Po kućama su se skupljali doprinosi. Nakon proljetnih radova u susjednoj općini, i kamiona koji su tutnjali selom, ta cesta izgleda kao da je najmanje dvostruko starija. No, nije to jedina Dragičina pritužba na odnos „centrale“ prema Selancu.

Dragica: Moj muž kosi bankine jer hoće da selo lepo zgleda

– Moj muž kosi bankine jer hoće da selo lepo zgleda. Sam plaća benzin za kosilicu. Inače tud zna proći stroj za košenje, ali on zahvati samo malo uz cestu. Da muž ne kosi, bila bi trava do ramena. I opet to Općinu ne zanima – veli ogorčena Dragica Fiket.

FOTO Dubravko Vutuc

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI