Načelnik o epidemiji: Sustav potpora općinskim udrugama mora se promijeniti

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U prostorijama Općine Mali Bukovec u utorak je održano potpisivanje ugovora o financijskoj potpori programu organizacija civilnog društva. Na natječaj koji je raspisan u veljači pristigle su prijave 21 udruge, a financijska sredstva osigurati će se za 18 udruga s kojima su potpisani ugovori.

Načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković zahvalio je udrugama na radu i trudu te istaknuo da će Općina i dalje podržavati njihov rad koliko je to god moguće u vremenima korona-krize.

Napomenuo je kako udrugama nije bilo moguće odobriti sva tražena sredstva jer je prva mjera Vlade za ublažavanje korona-krize bilo smanjenje ili oslobođenje plaćanja poreza na dohodak, zbog čega su najviše nastradali proračuni jedinica lokalne samouprave poput Općine Mali Bukovec.

– U ovim kriznim vremenima mora se zadržati odgovornost prema proračunu, a sustav potpora ruralnom razvoju mora se u potpunosti izmijeniti kako bi se što više projekata, uključujući i projekte udruga, moglo prijavljivati na EU fondove lokalno, a ne kao što je sada, da se svi projekt obrađuju centralno što degradira ideju ravnomjernog razvoja svih krajeva Republike Hrvatske.

FOTO Mali Bukovec

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI