Načelnik o kapitalnim investicijama: Krećemo u nadogradnju vrtića i izgradnju igrališta

Općina Kloštar Podravski i u ovoj će godini nastaviti ulagati u infrastrukturu radi, kako kažu, poboljšanja kvalitete života svih mještana. Uz dvije kapitalne investicije, izgradnju sportske dvorane i kanalizacijske mreže, prioriteti su nadogradnja dječjeg vrtića i izgradnja sportskih igrališta.

Izgradnja reciklažnog dvorišta u završnoj je fazi

-U ovoj godini krećemo u nadogradnju vrtića i izgradnju igrališta. Naš dječji vrtić koji smo uredili u Društvenom domu u kvartu Oderjan ima kapacitet za 25 mališana, a kako je to, s obzirom na interes roditelja, premalo, izradili smo projekt nadogradnje – kaže Siniša Pavlović, načelnik Općine Kloštar Podravski. Općina će otkupiti potrebno zemljište za nadogradnju, dok je vrijednost građevinskih radova procijenjena na 600.000 kuna. Nadogradnjom zgrade dobit će se prostor za još jednu odgojnu skupinu kapaciteta za 25 mališana.

Siniša Pavlović, načelnik Općine, sa suradnicima ugostio je saborske zastupnike Vesnu Bedeković i Darka Sobotu

– Želimo mladim obiteljima osigurati potrebne uvjete za smještaj njihovih mališana i vjerujemo da će se proširenje vrtićkog kapaciteta odraziti i na poboljšanje demografske slike – kaže Siniša Pavlović.

Sportska igrališta gradit će se u Budančevici na spoju Kolodvorske i Budrovačke ulice, u Prugovcu nasuprot školske zgrade, dok će u Kloštru Podravskom uz postojeće školsko igralište biti uređen i teren sa spravama za fitness. U izgradnju igrališta u Budančevici i Prugovcu bit će uloženo po 550.000 kuna, dok je investicija uređenja terena sa spravama za fitness u Kloštru Podravskom vrijedna 1,1 milijun kuna.

I u ovoj godini gerontodomaćice će voditi brigu o starijim i nemoćnim mještanima

– Igralište za mali nogomet, rukomet i košarku koje smo izgradili u Kozarevcu pokazalo se kao pun pogodak jer je stalno puno mladih mještana pa smo odlučili u ovoj godini iste takve sportske terene urediti u Prugovcu i Budančevici. Teren sa spravama za fitness u Kloštru Podravskom bit će idealan za sve mještane željne rekreacije – kaže Siniša Pavlović.

U Kozarevcu je pak u planu izgradnja kružnog toka u samom središtu naselja. Kružnim tokom usporit će se promet na prilazu školskoj zgradi i crkvi.

– Veliku pažnju posvećujemo i prometnoj sigurnosti naših mještana pa ćemo riješiti i glavnu prometnu problematiku u Kozarevcu. U Kloštru Podravskom izgradit ćemo nogostup na prilazu školskoj zgradi i budućoj sportskoj dvorani – ističe Siniša Pavlović.

Projekt Zaželi, kojim je zaposleno 11 gerontodomaćica i osigurana odgovarajuća skrb za 75 starijih i nemoćnih osoba, dodaje Pavlović, također se pokazao kao pun pogodak pa je u ovoj godini u planu produžetak provođenja s povećanjem broja gerontodomaćica i korisnika.

– U ovoj godini s produžetkom provedbe projekta predviđeno je, uz produžetak ugovora za sadašnjih 11, zapošljavanje još devet gerontodomaćica, čime ćemo osigurati skrb za sve starije i nemoćne mještane koji su izrazili želju imati pomoć u kući. Taj projekt u potpunosti će se financirati novcem iz fonda Europske unije – kaže Siniša Pavlović.

U tijeku je i izrada projekta za Dom za starije i nemoćne osobe. U planu je Općine da u ovoj godini krene izgradnja Doma koji će imati kapacitet za smještaj 49 starijih i nemoćnih osoba.

– Sve je veća potreba za smještaj starijih i nemoćnih osoba u domove pa želimo taj problem riješiti vlastitim smještajnim kapacitetima. Projekt ćemo prijaviti za potpore iz državnog proračuna i fondova Europske unije. Nedavno su u posjetu našoj Općini bili saborski zastupnici Vesna Bedeković i Darko Sobota i imamo njihovu podršku u svim projektima za koje očekujemo potpore – kaže Siniša Pavlović.

U završnoj je fazi izgradnja reciklažnog dvorišta u poduzetničkoj zoni u Kloštru Podravskom. Sama izgradnja reciklažnog dvorišta vrijedna je 3,6 milijuna kuna i u potpunosti se financira potporom iz kohezijskog fonda Europske unije.

– Ukupna vrijednost projekta je 4,5 milijuna kuna, a ostatak sredstava namijenjen je za potrebne nadzore i aktivnosti edukacije mještana o selektivnom odvajanju otpada koje se provode paralelno s izgradnjom. Očekujemo da će u proljeće reciklažno dvorište krenuti s radom. Tako će mještani moći svakim radnim danom i subotom odlagati otpad koji je namijenjen za recikliranje, čime će se ujedno smanjiti troškovi sakupljanja glomaznog otpada te će se uspostaviti cjeloviti sustav gospodarenja otpadom na području općine – zaključio je Siniša Pavlović.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI