Načelnik vapi za još policajaca: Dolaze nam određeni “problemi” iz Međimurja

Podravski list profile

Načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković na sjednici Županijske skupštine prošli tjedan upozorio je na manjak policijskih službenika u Varaždinskoj županiji, pa tako i u ludbreškom kraju.

Kako je dao naslutiti, policajci imaju sve više posla s pripadnicima romske nacionalne manjine. Budući da se brojnost romskih obitelji povećala, posebice na području općine Mali Bukovec, pojedini novopridošli stanovnici sumještanima stvaraju probleme te je povećan broj policijskih intervencija.

Primjer tog stanja je i predaja krupnog otpada u mobilna reciklažna dvorišta. U naseljima u općini Mali Bukovec došlo je do nekoliko incidenata u kojima su sudjelovali upravo pojedinci iz pridošlih romskih obitelji.

Tamo se dogodilo da su pojedini Romi praktički na silu otimali otpad mještanima koji su čekali u redu da ga predaju u reciklažno dvorište. Taj otpad kasnije se preprodao, ali su dijelovi neiskoristivi za prodaju završavali u prirodi ili na lomači. Upravo zbog toga Općina je morala organizirati i zaštitarsku službu.

– Pale cijeli dan i noć. Gust crni dim ulazi nam u domove, a jednom se približio našem štaglju. Kada sam ih išao zamoliti da prestanu paliti, vlasnik kuće rekao mi je da će paliti tako dugo dok nam ne izgori kuća. Stanje je postalo neizdrživo – rekao je Josip Žugec, stanovnik Županca, naselja u općini Mali Bukovec.

Načelnik Darko Marković

Načelnik Marković izjavio je da je stanje još pod kontrolom, ali da treba djelovati preventivno.

– Stanje sigurnosti u Varaždinskoj županiji je zadovoljavajuće, što moramo posebno zahvaliti našim policajkama, policajcima, njihovim nadređenima i naravno Policijskoj upravi varaždinskoj. Međutim, poučeni iskustvima, odnosno onime što sam uočio u našoj regiji Ludbreg, to stanje policajke i policajci održavaju uz krajnje napore i ‘pucaju po šavovima’ zbog nedostatka policijskog kadra – rekao je Darko Marković te apelirao na županijske vlasti da zatraže od  Ministarstva unutarnjih poslova i novo zapošljavanje policijskog kadra.

– Neki problemi s kojima se suočavaju u Međimurskoj županiji počeli su se, nažalost, pojavljivati i kod nas u regiji Ludbreg. Smatram da i Varaždinska županija, kao i Međimurska, ima pravo tražiti od nadležnih institucija da sigurnost naših građana bude neupitna bez obzira na nove okolnosti – konkretan je bio Darko Marković. Župan Radimir Čačić složio se s ovom inicijativom i najavio konkretne poteze Županije.

FOTO Podravski list

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI