Načelniku prijetio smrću zbog rušenja nelegalnog objekta: “Kapoviću, čeka te metak, samo čekam pravu priliku”

Potom je napisao i "đubre jedno", "što radiš sa ljudima", "i tebi će gorjeti vagabundo, a i mul i hotel koji ćeš izgraditi, tj. nećeš ga stići ni graditi, smeće jedno"


Autor: podravski.hr — 07.11.2018. / 15:38 Crna kronika

Kristijan Kapović, načelnik Vira (Foto: Jure Mišković / Hanza media)

Robert (34) osuđen je na šest mjeseci uvjetnog zatvora jer je načelniku Vira zaprijetio smrću zbog rušenja nelegalnog objekta na tom otoku koji je, inače, sinonim nelegalne gradnje na obali. Da stvar bude apsurdnija, Robert je iz Čakovca i nema nikakve veze s Virom i Kapovićem.
Prema presudi Općinskog suda, Robert je u siječnju oko 17 sati, nakon što je na Facebook stranici Ante Bašića vidio videozapis rušenja objekta Kalimero u Općini Vir, sa svojeg Facebook profila tamo napisao komentar načelniku: ‘Kapoviću, čeka te metak na Viru, samo čekam pravu priliku’.
Potom je napisao i “đubre jedno”, “što radiš sa ljudima”, “i tebi će gorjeti vagabundo, a i mul i hotel koji ćeš izgraditi tj. nećeš ga stići ni graditi, smeće jedno”. Te su riječi kod načelnika Vira Kristijana Kapovića izazvale osjećaj straha i bojazni za vlastiti život i imovinu, navodi se u presudi. Robert neće u zatvor ako u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo. (rm)
FOTO: JURE MIŠKOVIĆ / HANZA MEDIA