Nada: Udomitelji su iskoristiti moju prijateljicu! Oni kažu da je bila naučena na luksuz!

Nada Šajatović iz Koprivnice ogorčena je na postupke udomiteljske obitelji sa šireg koprivničkog područja, zbog čega je odlučila sama preuzeti brigu o teško bolesnoj prijateljici Mariji. Prijateljica je, ističe Nada, u kolovozu završila na psihijatriji i nakon bolničkog liječenja smještena je u udomiteljsku obitelj.

– Kad sam došla prijateljici u posjet u bolnici, nje više nije bilo tamo i uspjela sam nekako doznati gdje je smještena. Redovito smo se čule sve do Božića, a kako mi se više nije javljala na pozive, odlučila sam provjeriti što se s njom događa – kaže Nada Šajatović.

S bolesnom prijateljicom Marijom

Udomitelji joj, tvrdi ona, nisu više dopuštali kontakt s prijateljicom, a kad je saznala da je nepokretna, odlučila je preuzeti brigu o njoj.

– Uspjela sam preko Centra za socijalnu skrb dobiti svu potrebnu dokumentaciju da preuzmem brigu o prijateljici. Ostala sam u šoku kad sam vidjela da su udomitelji svaki mjesec dizali sav novac s njenih računa. Ona ima njemačku mirovinu od 640 eura i hrvatsku od 2200, što zajedno iznosi oko 7000  kuna i nemoguće je da je toliko koštao njen smještaj kod udomitelja – tvrdi Nada Šajatović.

Zbog sumnje da su se udomitelji okoristili, Nada namjerava pokrenuti i sudski spor jer ima potvrde banke koje jasno potvrđuju da je s računa njene prijateljice podizan sav novac odmah nakon što su “sjedale” mirovine.

– Upitno je i kako su udomitelji vodili brigu o njoj jer je Marija skroz “potonula” i sad je nepokretna. Najbolnija je činjenica da su pokušali iskoristiti takvo njeno stanje i uzimali sav njen novac – zaključila je Nada Šajatović.

Vlasnici udomiteljstva tvrde da su sve optužbe Nade Šajatović lažne. Marija je, kažu oni, imala dugove za stanarinu i kredit te minus na tekućem računu, a i tražila je da joj se kupuju skupe stvari.

– U našem udomiteljstvu pružena joj je odgovarajuća skrb, što može potvrditi i Centar za socijalnu skrb. Korisnica je imala svoje želje koje smo joj ispunjavali i nikad nam ne bi ni palo na pamet da se pokušamo okoristiti. Kad je Nada Šajatović izrazila želju da preuzme brigu o svojoj prijateljici, dobila je sve njene stvari, a i ona dobro zna da je njena prijateljica naviknuta na luksuz – zaključili su vlasnici udomiteljstva.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI