Nadareni koprivnički glazbenici održali glazbenu radionicu

Tihomir Hojsak i Filip Novosel u suorganizaciji Pučkog otvorenog učilišta i Umjetničke škole Fortunat Pintarić u dvorani Domoljub održali su glazbenu radionicu Tradicija kao inspiracija za originalno autorstvo. Radionica je bila namijenjena svima koji se bave stvaralaštvom u glazbi.

Tihomir Hojsak kontrabasist je novog vala jazz generacije, rođen u Koprivnici 1981. godine. Školovao se na Muzičkoj akademiji u Zagrebu te 2012. Stiče magistarturu kontrabasa. Profesor je u osnovnoj školi te svira u HNK-u uz aktivno sudjelovanje na glazbenoj sceni.

Filip Novosel jedan je od vodećih tamburaša i inovatora na tamburi svoje generacije. Njegov glazbeni izražaj spoj je hrvatske tradicijske glazbe, jazza i klasične glazbe. 2011. Postao je magistar glazbene pedagodije, a 2013. Se upisao u povijest kao prvi diplomirani jazz tamburaš diplomom na prestižnom fakultetu u New Yorku. Novosel se bavi i pedagogijom te je zaposlen kao profesor i vanjski suradnik na Akademiji u Osijeku.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI