Nadograđen vrtić i već je popunjen: Potrebe su za novom skupinom

Podravski list profile

U novoj pedagoškoj godini djecu iz Koprivničkih Bregi dočekat će nadograđena zgrada tamošnjeg Dječjeg vrtića Potočić. Prije nekoliko dana stigla je uporabna dozvola, i to za radove koji su netom zgotovljeni, a radi se o novoj natkrivenoj terasi i dosadašnjoj terasi koja je pretvorena u novu unutrašnju prostoriju.

– Dodatnu prostoriju iskoristit ćemo za smještaj djece jasličke dobi. Dosad smo imali jednu mješovitu grupu, a od ove pedagoške godine imat ćemo jasličku skupinu za djecu do četiri godine i jednu za djecu do šest godina – rekao je Mario Hudić, načelnik Općine Koprivnički Bregi.

Kako kaže, potrebe za dodatnom skupinom itekako ima, a već je i ona popunjena, tako da će uz dosadašnje 22 djece najesen u vrtić krenuti dodatnih 15.

– Zaposlit će se dvije nove odgojiteljice, a natječaj će provesti matični Dječji vrtić Vrapčić – veli načelnik Huduć.

Radove vrijedne 610.000 kuna izvela je tvrtka Mod. Općina je za ovaj projekt ostvarila sufinanciranje Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politku u iznosu od 180.000 kuna, dok se ostatak pokrio iz općinskog proračuna.

Dodajmo k tome i da je u tijeku kompletna obnova krovišta na susjednoj zgradi Osnovne škole Koprivnički Bregi. – Krovište na starom dijelu školske zgrade je dotrajalo i nije bilo podaskano, tako da ćemo ga do nove školske godine u potpunosti zamijeniti novim – zaključio je načelnik Hudić.

FOTO Dubravko Vutuc

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti