Nadogradnjom će dobiti prostora za osam novih vrtićkih skupina

Dječji vrtić Maslačak u Đurđevcu u idućoj će godini dobiti nove smještajne kapacitete. Još od prošle godine u planu je gradske vlasti povećanje kapaciteta vrtića kako i dalje ne bi bilo liste čekanja pa je izrađen projekt nadogradnje vrtićke zgrade. Prvotno je bio plan nadograditi prostor za dvije odgojne skupine, no nakon detaljne analize u konačnici je izrađen projekt kojim će vrtić dobiti prostor za čak osam novih odgojnih skupina.

– Analiza je pokazala da na području grada i prigradskih naselja imamo 480 djece predškolske dobi i cilj nam je za sve njih osigurati smještajne kapacitete u vrtiću. Kroz projekt nadogradnje znatno ćemo povećati vrtićke kapacitete i nastaviti trend ulaganja u predškolski odgoj.

Projekt je vrijedan 15 milijuna kuna i u siječnju, kad se raspiše natječaj, prijavit ćemo ga za potporu iz fonda Europske unije – ističe gradonačelnik Hrvoje Janči.  

Projektom je predviđena modularna nadogradnja koja će znatno ubrzati radove i želja je gradskih čelnika da najkasnije do kraja iduće godine vrtić dobije nove smještajne kapacitete. Dogradnjom prostora, uz uvjete za formiranje još osam odgojnih skupina, predviđen je i vrtni arboretum.

U planu je i osmišljavanje posebnog programa za predškolce kako bi ih se najbolje pripremilo za školu, ali i što bezbolnije prošlo razdoblje prelaska iz vrtića u školske klupe. Realizacija projekta nadogradnje i dalje će rezultirati boravkom pojedinih odgojnih skupina u školskoj zgradi.

Od ove pedagoške i školske godine u školskoj zgradi smještene su tri starije odgojne skupine i na taj su se način izbjegle liste čekanja za upis u vrtić. Kako će projekt nadogradnje biti prijavljen u siječnju, njegova realizacija sigurno neće početi prije ljetnih mjeseci pa će te tri odgojne skupine do kraja ove školske godine biti smještene u školskoj zgradi.

Teško je očekivati da će svi radovi biti gotovi do 1. rujna iduće godine pa će i na početku iduće pedagoške godine vrtić biti prisiljen koristiti školski prostor. To znači da će do daljnjega Osnovna škola Đurđevac i dalje biti prisiljena na dvosmjensku nastavu, što izaziva nezadovoljstvo pojedinih roditelja učenika viših razreda koji zbog smještaja vrtićaraca u školskoj zgradi nastavu imaju u poslijepodnevnoj smjeni.

Foto: ustupio DV Maslačak

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI