Nadzornici optuženi da su na tehničkom puštali neispravne aute, sud ih oslobodio

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivnički su tužitelji podnijeli žalbu protiv presude Općinskog suda u Koprivnici kojom su četvorica muškaraca stara 42, 61, 57 i 46 godina oslobođena krivnje za zlouporabu položaja i ovlasti i poticanja na to kazneno djelo.

ILUSTRACIJA

“Optužnicom se prvu dvojicu okrivljenika tereti da su kao nadzornici tehničke ispravnosti vozila u stanici za tehnički pregled, na poticaj trećeg i četvrtog okrivljenika, upisivanjem neistinitih podataka o ispravnosti vozila omogućavali produljenje važenja prometnih dozvola za vozila koja nisu bila tehnički ispravna i nisu ispunjavala uvjete za produljenje registracije” – navodi se u priopćenju DORH-a u kojem se i objašnjava kako je Općinski sud počinio bitnu povredu odredaba kaznenog postupka “jer je izreka presude nerazumljiva, a njezin sadržaj je u suprotnosti sa sadržajem zapisnika suda o objavi presude, dok je obrazloženje presude nejasno i uopće ne sadrži razloge o odlučnim činjenicama”.

ILUSTRACIJA

Osim toga, žalbu su tužitelji podnijeli i “zbog povrede kaznenog zakona u odnosu na pogrešne i neosnovane tvrdnje suda da postupanje okrivljenih osoba nije kazneno djelo i da okrivljenici kao nadzornici tehničke ispravnosti vozila u stanici za tehnički pregled nisu odgovorne osobe”.
U žalbi je predloženo da se prvostupanjska presuda ukine i predmet vrati na ponovno suđenje.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI