Nagodili se: Hrvatska mora Županiji isplatiti 7,7 milijuna kuna, Gradu više od 4 milijuna

Država Gradu Koprivnici mora isplatiti više od 4, a Županiji 7,7 milijuna kuna na ime neisplaćenih rata za najam koprivničke Gimnazije, građene javno-privatnim partnerstvom.

Došlo je do izvansudske nagodbe koja bi trebala biti potvrđena danas izvanrednim sjednicama Gradskog vijeće i Županijske skupštine. Na online sjednicama vijećnici bi trebali potvrditi ovu nagodbu, a u gradski i županijski proračun nakon toga doći će očekivana financijska injekcija.

Država se, podsjetimo obvezala, za vrijeme premijera Tihomira Oreškovića prije pet godina plaćati 55 posto udjela u mjesečnim ratama izvođaču i upravitelju gimnazije, zagrebačkoj Tehnici. Ostatak bi plaćale Županija i Grad Koprivnica.

Pokušali su Grad i Županija prije nekoliko godina stvar izgladiti mirenjem, no država nije pristala, pa su redom podnošene tužbe trgovačkim sudovima. Premijer Andrej Plenković ipak je u međuvremenu popustio pa je država nastavila ispunjavati svoje obveze od siječnja 2019. godine.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI