NAGODIO SE S USKOKOM Borisu Vidiću 11 mjeseci uvjetno za izvlačenje 17 milijuna kuna

Oni se nisu nagodili - bivšim menadžerima Podravke Darku Marincu i Saši Romcu te šefu propale Fime Milanu Horvatu uskoro počinje suđenje


Autor: podravski.hr — 02.05.2013. / 6:13 Crna kronika

ZAGREB – Bivši vlasnik CityExa Boris Vidić danas je priznao krivnju u slučaju izvlačenja 17 milijuna kuna iz varaždinske Fima grupe te je u nagodbi s USKOK-om kažnjen na 11 mjeseci uvjetnog zatvora, javlja Hina.
Na početku istrage Vidić je bio osumnjičenik s bivšim čelnicima Podravke Darko Marincem i Sašom Romcem, a teretilo ih se da su od šefa Fime Milana Horvata izvukli 17 milijuna kuna. Horvat je u početku bio samo svjedok, ali na kraju je i on optužen. Postupak protiv Vidića razdvojen je jer je on priznao sve optužbe, a USKOK je pristao na nagodbu s obzirom da je Vidić bio samo posrednik u izvlačenju novca.
Prema optužnici, Marinac i Romac izvukli su u rujnu 2007. godine iz Horvatove Fime 17 milijuna kuna tvrdeći kako je riječ o novcu za HDZ. Istraga nije otkrila kod koga je taj novac doista završio. No, Marinac, Horvat i Romac morat će svejedno vratiti cijeli iznos ako im se krivnja dokaže.
FOTO/CROPIX: Boris Vidić, bivši vlasnik CityExpressa i prijatelj bivšeg menadžera Podravke Saše Romca