KAKVA NAIVKA Konobarica provalila u kafić u kojem radi i uzela novac. No, jednog se detalja nije sjetila

Njezina je rođakinja (46) čuvala stražu na parkiralištu


Autor: podravski.hr — 08.01.2018. / 12:47 Crna kronika

Ilustracija / Policija je obavila očevid i zaključila da je riječ o nesretnom slučaju

Premda je bila osuđena uvjetnim zatvorom, konobarica (20) iz Koprivničkog Ivanca kod Koprivnice, koja je nedavno s 46-godišnjom rođakinjom provalila u kafić u Koprivnici u kojem je radila, zamalo je završila u zatvoru.
Općinski sud u Koprivnici tek je nedavno obustavio postupak opoziva uvjetne osude zato što osuđena djevojka nije do kraja riješila dug iz pravomoćne presude: vlasnici nije vratila ukradenih 500 kuna. Kada joj je izravno zaprijetio zatvor, konobarica je svojoj bivšoj šefici na ruke potkraj godine ipak predala 500 kuna duga i tako svoju kožu spasila od sigurnih šest mjeseci iza rešetaka.
Provalu je konobarica počinila u noćnim satima. Prema presudi, njezina je rođakinja (46) čuvala stražu na parkiralištu kako nitko ne bi otkrio provalu. Djevojka je sa stražnje strane prišla kafiću i nogom razbila vrata. Za novac je dobro znala gdje se nalazi. Otvorila je ladicu iz koje je uzela dio pologa. Premda se u svežnju nalazilo 1250 kuna, ukrala je tek 500. Kriminalističko istraživanje otkrilo je, najblaže rečeno, bedast način provale. Očito su lopovice smetnule s uma da su u kafiću i oko njega postavljene nadzorne kamere, a još više čudi jer bi 20-godišnjakinja kao konobarica svakako trebala znati za kamere.
No, svejedno je sa svojom rođakinjom gotovo nemaskirana u gluho doba noći odlučila napakostiti svojoj šefici. Na kraju su obje ispale jako naivne, što je najbolje sjelo policajcima jer se nisu mnogo pomučili da ih otkriju. Konobarica je odmah nakon provale dobila otkaz, a sigurno je i njezina rođakinja požalila što ju je poslušala i krenula s njom u noćni kriminal zato što, osim uvjetne osude, mora platiti 482 kune daktiloskopskog vještačenja. Obje su kaznenim nalogom osuđene na pola godine uvjetnog zatvora. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA