Došao je na kiosk s ukradenim karticama i kupio gomilu cigareta. Iz aviona se vidjelo da tu nešto ne štima, ali prodavači su nasjeli na prevaru

Neshvatljivo je kako je lopov mogao plaćati kreditnim karticama koje glase na ime ženske osobe i kako to nikome u kioscima u kojima je kupovao robu nije bilo sumnjivo


Autor: podravski.hr — 23.10.2018. / 9:18 Crna kronika

Ilustracija / Policija izlazi iz zgrade Porezne uprave u Koprivnici

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici podignulo je optužnicu protiv muškarca (39) zbog kaznenih djela krađe i krivotvorenja isprave.
– Okrivljenika se tereti da je 31. kolovoza ove godine s ciljem krađe u dva navrata neopazice ušao u otključane poslovne prostore u Koprivnici te u prvom navratu iz torbice uzeo novac i dvije kreditne kartice. Tim je karticama potom na kioscima platio raznu robu potpisavši se prezimenom vlasnice i time ju je oštetio za ukupno više od 2800 kuna. U drugom je navratu uzeo i zadržao za sebe računalo vrijedno oko 9000 kuna – otkrivaju iz Općinskog državnog odvjetništva.
Navodno je otkriven nakon pregleda nadzornih kamera koje su instalirane na mjestima na kojima se tih dana kretao. Doznajemo da je tog dana ‘operirao’ na području Koprivnice – u zgradi Porezne uprave u Ulici hrvatske državnosti i poslovnom sjedištu gradske tvrtke Koming u Pavelinskoj. Kako se doznaje, na kioscima je kupovao uglavnom cigarete. Neshvatljivo je, međutim, kako je lopov mogao plaćati kreditnim karticama koje glase na ime ženske osobe i kako to nikome u kioscima u kojima je kupovao robu nije bilo sumnjivo. (rm)
FOTO: NIKOLA WOLF