Najavili pristanište za čamce na Dravi, a sad moraju raditi ekološku studiju!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Lučka uprava Osijek ipak će morati provesti glavnu ocjenu prihvatljivosti za ekološku mrežu za projekt izgradnje pristaništa čamaca na obali rijeke Drave kod jezera Ješkovo u općini Gola.

Projektom je predviđeno da pristanište ima 42 veza, a prema mišljenju županijske Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i WWF Adria, izgradnja pristaništa mogla bi imati dugoročni utjecaj na ekološku mrežu.

Izgradnjom pristaništa lokalna bi zajednica, ističu u Lučkoj upravi Osijek, imala višetruku korist.

– Osim naknade za korištenje pristaništa, lokalna će zajednica povećati broj dolazaka turista, moći će iskoristiti ovaj dio Drave za povećanje ribolovnog turizma, ali i općenito popularizirati Podravinu. Ovo nije jedino pristanište koje će se graditi na Dravi, bit će ih nekoliko sve do Osijeka – navode u Lučkoj upravi Osijek.

Plan je bio da izgradnja krene u ovoj godini, no zbog rješenja o nužnosti izrade glavne ocjene prihvatljivosti za ekološku mjeru realizacija projekta očekuje se tek u idućoj godini.

FOTO Nikola Wolf

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI