Najavili pristanište za čamce na Dravi, a sad moraju raditi ekološku studiju!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Lučka uprava Osijek ipak će morati provesti glavnu ocjenu prihvatljivosti za ekološku mrežu za projekt izgradnje pristaništa čamaca na obali rijeke Drave kod jezera Ješkovo u općini Gola.

Projektom je predviđeno da pristanište ima 42 veza, a prema mišljenju županijske Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i WWF Adria, izgradnja pristaništa mogla bi imati dugoročni utjecaj na ekološku mrežu.

Izgradnjom pristaništa lokalna bi zajednica, ističu u Lučkoj upravi Osijek, imala višetruku korist.

– Osim naknade za korištenje pristaništa, lokalna će zajednica povećati broj dolazaka turista, moći će iskoristiti ovaj dio Drave za povećanje ribolovnog turizma, ali i općenito popularizirati Podravinu. Ovo nije jedino pristanište koje će se graditi na Dravi, bit će ih nekoliko sve do Osijeka – navode u Lučkoj upravi Osijek.

Plan je bio da izgradnja krene u ovoj godini, no zbog rješenja o nužnosti izrade glavne ocjene prihvatljivosti za ekološku mjeru realizacija projekta očekuje se tek u idućoj godini.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI