Najavljene velike investicije u našem gradu: Gradit ćemo vanjski bazen i dva kampa

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U Ludbregu je prošli tjedan održana jedina i najveća konferencija posvećena razvoju cikloturizma. ‘Dani cikloturizma 2020’ su projekt koji je kroz svoj cikloturistički brand ‘Trail – Full Cycling Experience’ pokrenulo varaždinsko poduzeće ‘SPOT d.o.o.’ specijalizirano za razvoj inovativnih i održivih turističkih proizvoda.

Na konferenciji su se okupili predstavnici institucija, ministarstava, sustava turističkih zajednica, agencija, ponuđača usluga i popratnih proizvoda te stručnjaka za promociju, marketing i branding, ali i inozemni subjekti koji Hrvatsku otkrivaju europskom cikloturističkom tržištu.

S konferencije projekta o cikloturizmu

– Zapravo je za nas ovo vrlo važan projekt preokretanja i preusmjeravanja naše turističke strategije u jednu suvremenu novu priču – outdoor Ludbreg, a ova priča oko cikloturizma zapravo je početak razvijanja te naše strategije. Iskoristili smo ovaj trenutak koji je specifičan u cijeloj Europi, u cijelome svijetu gdje se ljudi sve više okreću vanjskim aktivnostima jer je to puno sigurnije i puno zdravije. Našu ludbrešku cikloturističku priču predstavljamo kroz ove Dane cikloturizma – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Dodao je i kako očekuje da se Ludbreg pozicionira kao jedna ozbiljna outdoor destinacija na sjeveru Hrvatske i koja može privući cikloturite iz susjednih zemalja.

– Kroz održavanje konferencije predstavljamo šest biciklističkih ruta, a važno nam je da kroz medijsku promociju dobijemo čim više turista. Uz ovu aktivnost uskoro ćemo predstaviti hiking rute i kayaking rutu na Bednji i Dravi i na taj način upotpunit ćemo turističku ponudu i stvoriti nove turističke sadržaje – kaže gradonačelnik.

Smatra i da Ludbreg ima velik potencijal, a postoji i sve veća potražnja za ovakvim sadržajima. Dodaje i kako je Grad Ludbreg posljednjih godina puno uložio u samo pripremu Ludbrega kao turističke destinacije.  

– Započet ćemo i gradnju otvorenog bazena, autokampa, kampa za osobe koje ne žele potpunu komfort već malo divljiju priču i mislimo da u turizmu imamo priliku zauzeti svoje mjesto, uz naravno podršku ministarstva i svih onih koji su iznad nas – zaključuje gradonačelnik.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI