Najbolja procijepljenost u Đelekovcu, najmanja u Podravskim Sesvetama, Novom Virju i Goli

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je kartu procijepljenosti protiv COVID-19 po općinama i gradovima u cijeloj Hrvatskoj koju možete pogledati ovdje.

Na karti je tako za svako mjesto označen postotak cijepljenog stanovništva s procjenama broja stanovništva iz 2019. godine. Prema tim podacima najbolje stoji općina Đelekovec, u kojoj je procijepljenost oko 54,94 posto. Valja uzeti u obzir i broj stanovnika, a u Đelekovcu ih ima, procjenjuje se, 1327. Na karti je to i tim uočljivije budući da je Đelekovec jedina općina koja je obojena zelenom bojom.

Sve ostale su u žutoj, narančastoj i crvenoj zoni, odnosno s postotkom procijepljenosti nižim od 50. To se odnosi na procijepljenost drugom dozom, dok je postotak na razini cijele države prvom dozom povoljniji.

Najgore stoje općine Podravske Sesvete, Gola, Novo Virje, Sveti Petar Orehovec i Sveti Ivan Žabno. U njima je procijepljenost drugom dozom manja od 30 posto. Najgore stoje Podravske Sesvete, čiji postotak iznosi tek nešto više od 20, i to na tek nešto više od tisuću četiristo stanovnika.

Na razini županije stojimo uz bok susjednima Virovitičko-podravskoj i Bjelovarsko-bilogorskoj, gdje se postotak kreće oko 38. Veću procijepljenost imaju i Međimurska, Zagrebačka, pa i Varaždinska županija, koje broje više od 40 posto cijepljenih drugom dozom.

Foto: HZJZ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI