Najbolja u Hrvatskoj: Moj poduzetnički i životni put pokrenula je bolest

Križevčanka Jadranka Vrhovec dobitnica je ovogodišnje prestižne nagrade najuspješnije poduzetnice u 2021. godini koju dodjeljuje Centar za poduzetnice na čelu sa Zrinkom Peharec, predsjednicom Centra. Jadranka je vlasnica i direktorica tvrtke JadroMel d.o.o. Križevci i sestrinske tvrtke JadroMel Export d.o.o.Beograd, a od 2017. bavi se proizvodnjom prirodnih, hrvatskih  dodataka prehrani i kozmetičkih proizvoda.

Ova priča objavljena je u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Nagrada koju sam upravo primila svakako mi je najznačajnija od svih dosadašnjih jer je dodjeljuje stručni žiri u kojem sjede žene poput mene, poduzetnice, predsjednice uprava velikih korporacija i u svakom smislu, jake žene iz biznis-sektora. Uz ovu nagradu, istaknula bih svakako nedavnu nagradu ‘Stvaratelji za stoljeća’ koja je regionalna nagrada, a o kojoj odlučuje odbor uglednih stručnjaka i ekonomista iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije i šire – rekla je Jadranka.

Uz mnoga ostala priznanja, dvije je godine zaredom primila i nagradu Business Women Award za najuspješniju poduzetnicu i najuspješniji regionalni brend, a na jesen će ovu nagradu primiti i po treći put. Kaže kako se nikad nije mislila baviti proizvodnjom dodataka prehrani, no njezin je poduzetnički i životni put preokrenula osobna bolest.

– Nakon rođenja kćeri Melani kroz nekoliko godina počela sam osjećati sve simptome usporenog rada štitnjače. Liječnički nalaz je pokazao teški oblik Hashimoto sindroma, a osim hormonalnog disbalansa, tu su bile i ciste i čvorovi. Liječnik mi je propisao terapiju lijekovima, a bilo mi je preporučeno i kirurško odstranjenje štitnjače. Budući da je moja majka cijeli život pila Euthyrox od kojeg joj nikada nije bilo dobro i imala je brojne nuspojave, nisam mogla podnijeti pomisao da i mene čeka ista sudbina pa sam odlučila učiniti sve da pronađem prirodno rješenje za svoje zdravlje. Počela sam istraživati i učiti o štitnjači, a u nekoliko znanstvenih studija na koje sam naišla u svom istraživanju jod se nametao kao rješenje – ispričala je Jadranka.

Prvu otopinu napravila je za sebe i nekoliko prijateljica koje su imale iste ili slične probleme i bile su voljne probati. Kroz nekoliko mjeseci nalazi su bili sve bolji, a put do savršenih nalaza trajao je oko godinu dana. Prvi proizvod koji je registrirala bio je dodatak prehrani Biljni koncentrat bogat jodom – Jadrankina otopina.

– Danas, samo četiri godine nakon osnivanja moje tvrtke JadroMel d.o.o. Križevci, na tržište smo stavili čak 15 proizvoda, dodataka prehrani i kozmetike, a dva su upravo u procesu registracije. Uz Hrvatsku, danas smo prisutni i na tržištu Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Slovenije i Velike Britanije – rekla je Jadranka.

U ovu je godinu ušla s boljim poslovnim rezultatima nego prije, jer kaže kako su ljudi napokon osvijestili koliko je važno stalno brinuti se o svom imunitetu i uzimati kvalitetnu, prirodnu suplementaciju. Uz to, otkrila nam je i kako je biti poduzetnica u Hrvatskoj i što radi u slobodno vrijeme.

– Poduzetničke ideje traže dosta odricanja u privatnom životu, ali eto, ja sam samohrana majka, imam divnu kćer, drugu bebu na putu, u očekivanju sam poroda ovih dana – ja sam savršen primjer da se sve može, biti i dobra mama, i uspješna poduzetnica, a i sve to u vrijeme epidemije. Inače izuzetno cijenim prirodu, volim životinje. Imam velik broj kućnih ljubimaca među kojima su uz pse i mace i jedan zec, mali majmun i papig Žako, ali i trkaći konj. Volim pomagati ugroženima, pa tako u kontinuitetu pomažem i napuštenim životinjama – rekla je na kraju Jadranka.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI