Najbolje prijateljice: Katarina i Barka nerazdvojne u dobru i zlu već 57 godina

Ne znam što bih bez nje. Nisam najboljeg zdravlja i često mi pomogne kad nešto ne mogu napraviti, a i ja njoj ako treba. Jedna drugoj smo potpora u životu, priča nam Katarina Borščak


Autor: podravski.hr — 14.12.2012. / 16:52 Stil

KRIŽEVCI – Katarina Borščak (72) iz križevačkog prigradskog naselja Cubinec već 57 godina je najbolja prijateljica Barki Degač (75), koja živi samo nekoliko kuća dalje od nje. Ne prođe dan, a da se njih dvije ne druže. Jedna za drugu znaju više nego same o sebi, kažu i unatoč malim primanjima, lošem zdravlju i teškom životu, sretne su, jer imaju jedna drugu.
– Lijepo mi je doći Katarini i družit se s njom. Sjedimo u miru, pričamo i jedna drugoj pravimo društvo – objasnila je kratko Barka Degač. Katarina je zbog smrti rodbine ostala sama. Ima tek jednog nećaka kojeg ne viđa češto. Barkino društvo joj je neprocjenjivo.
– Ne znam što bih bez nje. Nisam najboljeg zdravlja i često mi pomogne kad nešto ne mogu napraviti, a i ja njoj ako treba. Jedna drugoj smo potpora u životu – rekla je Katarina Borščak i dodala kako od 1955. godine, kada su se upoznale, nisu jednu ružnu riječ rekle jedna drugoj.
– Barka me posjeti i kada je najveći snijeg. Mislim da nema te mećave koja bi nju zaustavila da dođe k svojoj prijateljici – u šali je kazala Katarina, no Barka se složila kako to i nije daleko od istine. Katarina kaže kako do nje ide ‘ko cura’ još i danas, makar je već slomila lakat i nogu jer je pala. To joj samo potvrđuje da nema te sile koja bi ih razdvojila.
– Dok se sjetimo koliko dugo se poznajemo i da mnogi bračni parovi ne izdrže toliko dugo, onda nam je jasno koliko smo si dobre – složile su se prijateljice Barka i Katarina.