Najbolji sportski centar u regiji: Pomoćno igralište bit će gotovo do Picokijade

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ulaganje u sportsko-rekreacijski centar Vlado Leščan – Duspe nastavljeno je uređenjem pomoćnog nogometnog igrališta koje će za razliku od glavnog terena imati prirodnu travu. I za uređenje pomoćnog igrališta zadužena je tvrtka Maxmar grupa čiji je vlasnik Miljenko Sakoman, direktor stadiona Maksimir, a vrijednost investicije je 500 tisuća kuna.

Teren je pripremljen za postavljanje trave, a ugrađen je i sustav navodnjavanja kako tijekom ljetnih mjeseci ne bi nastajale štete na travnjaku. Tijekom ovog tjedna će, ako dozvole vremenske prilike, biti postavljene role s prirodnom travom.

– Za postavljanje rola s prirodnom travom idealno bi bilo da je temperatura zraka ispod 25 stupnjeva. Mi se nadamo da će nam tijekom ovog tjedna barem jedan dan ići na ruku s tom temperaturom jer nam je to dovoljno da postavimo sve role – kažu djelatnici Maxmar grupe.

Nakon postavljanja trave slijedi ugradnja ograde, a želja je gradske uprave da svi radovi na pomoćnom igralištu budu gotovi do Picokijade. Pomoćno igralište koristit će se za treninge svih selekcija te službene utakmice pionira do 11 godina.

Do kraja ove godine u sportsko-rekreacijskom centru bit će izgrađen i novi teniski kompleks. Projektom vrijednim 1,1 milijun kuna predviđena je izgradnja zgrade s prostorijama kluba, dvije svlačionice i dva spremišta za opremu te dva nova teniska terena s akrilnom podlogom. Zgrada će imati i terasu površine 30 četvornih metara koja će poslužiti i kao svojevrsna tribina za praćenje mečeva.  Taj projekt s 420.000 kuna sufinancira Središnji državni ured za sport, a početak radova predviđen je krajem kolovoza.

– Ovi su projekti nastavak uređenja sportsko-rekreacijskog centra Vlado Leščan – Duspe kojim ćemo upotpuniti ponudu sportske turističke destinacije. Plan je da izgradnja teniskog kompleksa završi u prosincu ove godine – kaže gradonačelnik Hrvoje Janči.

FOTO Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI