Najbolji učenici, mentori i ravnatelji primili su svoje izvrsnice za uspješnu prošlu školsku godinu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koliko Grad Koprivnica brine o svojim najmlađima i koliko je važno poticati ih da razvijaju svoja znanja i talente pokazuje i, sada već tradicionalna, podjela nagrada tj. izvrsnica izvrsnim učenicima, mentorima i ravnateljima koprivničkih škola. Gradonačelnik Mišel Jakšić tim je povodom najboljim učenicima i učenicama u Galeriji Mijo Kovačić dodijelio nagrade za njihove uspjehe u 2019./2020. godini.

Učenici dobivaju bonove od 150 do 400 kuna, ovisno o osvojenom mjestu te izvrsnicu, dok ravnatelji dobivaju buket cvijeća i vino.

“Čestitam svima koji će dobiti svoje zaslužene izvrsnice, zaista su odradili jedan velik posao. Kada se okrenemo malo iza sebe i vidimo što proživljavamo unazad godinu dana i što prolazi naš školski sustav kroz online nastave i natjecanja u raznim oblicima doista ovoj djeci koja su danas nagrađena, svim njihovim mentorima, ravnateljicama i ravnateljima kapa do poda. Možemo biti ponosni na sve njih koji su pokazali da se, u nikad težim uvjetima, doista mogu ostvarivati vrhunski rezultati koji pokazuju koliko kvalitetan obrazovni sustav imamo te nas potaknuti da na njemu i dalje aktivno radimo”, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić te dodao kako je nagrađeno 344 učenika, a za to je u proračunu Grada osigurano 120 tisuća kuna.

“Mislim da je taj mali znak pažnje najmanje što možemo dati od sebe da im pokažemo da smo ovdje uz njih i da nam je drago da imamo takvu kvalitetu i izvrsnost, kreativnost i sposobnost u našem gradu jer kad imaš takve rezultate ne moraš se bojati za svoju budućnost”, zaključio je gradonačelnik.

Učenicima je s ponosom čestitala i ravnateljica Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski” Gordana Gazdić-Buhanec.

“Sretna sam što je Grad prepoznao trud naših učitelja. Sretni smo što su nam djeca uspješna, ne samo na nivou županije nego i države, ali i izvan. Jako volim raditi s djecom pa radim i s keramičarima, a s njima smo u top 40 hrvatskog likovnog dječjeg stvaralaštva i jako mi je drago da se to prepoznaje, a najviše mi je drago jer su djeca presretna jer njima to strašno puno znači. Divno je kada vide rezultate svoga truda jer oni u to puno ulažu. To vam je krug vrlina. Kad si uspješan, dobiješ pozitivan adrenalin i to te motivira da ideš još dalje”, rekla je ravnateljica.

Kratko se predstavila i jedna od nagrađenih učenica, Anja Mihajlović, iz Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski” koja je šefica deska u svojoj školi.

“Idem u osmi razred i pišem za školski list Krijesnice. Nisam očekivala ovu nagradu pa sam malo nervozna, ali sam i jako sretna”, rekla je uspješna Anja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI