Najdarovitiji naši učenici, zbog znanja, u školu rado dolaze čak i subotom

Podravski list profile

U Gimnaziji Fran Galović župan Darko Koren sa suradnicima obišao je Centar izvrsnosti Koprivničko-križevačke županije. Kroz tri podcentra u Koprivnici, Đurđevcu i Križevcima organiziran je koncept kojim su ravnatelji zaduženi za provođenje znanja dok su učitelji, profesori i mentori okosnica u tom sustavu.

– Centar izvrsnosti treba nadograđivati, u prošloj godini zaživio je u programima i proračunu županije te je za njega osigurano više od 200 tisuća kuna. Na području naše županije 300-tinjak učenika zainteresirano  je za Centar, a to je broj koji zadovoljava da mu se posvetimo – istaknuo je župan Darko Koren.

Prema riječima župana, Centar izrsnosti je alat koji unapređuje znanje i znanost općenito te bi se dogodine broj učenika trebao povećati, a koncept bi trebao biti još veći.

– Naša županija prepoznala je izvrsnost i darovitost učenika osnovnih i srednjih škola te uložila sredstva, napor i vrijeme da se oforme tri Centra izvrsnosti. Što se tiče koprivničkog Centra, obuhvaća 152 učenika i 17 profesora, a djeluje na razini 14 skupina, iz područja kemije, matematike, fizike i biologije. Sam koncept rada odvija se kroz osam subota po četiri nastavna sata. Međutim, s obzirom na povećanje zainteresiranosti učenika, broj satnica i mentora povećavat će se iz godine u godinu – rekao je Vjekoslav Robotić, ravnatelj koprivničke Gimnazije.

FOTO Iva Šandrovčan

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI