Najdarovitiji naši učenici, zbog znanja, u školu rado dolaze čak i subotom

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U Gimnaziji Fran Galović župan Darko Koren sa suradnicima obišao je Centar izvrsnosti Koprivničko-križevačke županije. Kroz tri podcentra u Koprivnici, Đurđevcu i Križevcima organiziran je koncept kojim su ravnatelji zaduženi za provođenje znanja dok su učitelji, profesori i mentori okosnica u tom sustavu.

– Centar izvrsnosti treba nadograđivati, u prošloj godini zaživio je u programima i proračunu županije te je za njega osigurano više od 200 tisuća kuna. Na području naše županije 300-tinjak učenika zainteresirano  je za Centar, a to je broj koji zadovoljava da mu se posvetimo – istaknuo je župan Darko Koren.

Prema riječima župana, Centar izrsnosti je alat koji unapređuje znanje i znanost općenito te bi se dogodine broj učenika trebao povećati, a koncept bi trebao biti još veći.

– Naša županija prepoznala je izvrsnost i darovitost učenika osnovnih i srednjih škola te uložila sredstva, napor i vrijeme da se oforme tri Centra izvrsnosti. Što se tiče koprivničkog Centra, obuhvaća 152 učenika i 17 profesora, a djeluje na razini 14 skupina, iz područja kemije, matematike, fizike i biologije. Sam koncept rada odvija se kroz osam subota po četiri nastavna sata. Međutim, s obzirom na povećanje zainteresiranosti učenika, broj satnica i mentora povećavat će se iz godine u godinu – rekao je Vjekoslav Robotić, ravnatelj koprivničke Gimnazije.

FOTO Iva Šandrovčan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI