NAJLJEPŠI PEVEC Gabrijel (9): Ma kakvi kompjuteri, ja sam cijeli dan sa svojim ljubimcima

Vrijednom dječaku iz Ferdinandovca pokraj Đurđevca glavni je hobi uzgoj pijevaca i kokošiju


Autor: podravski.hr — 19.07.2018. / 9:01 Stil

Gabrijel sa svojim ponosnim pernatim prvakom

Gabrijel Živko (9) po svemu je netipičan dječak. Za razliku od svojih vršnjaka, njemu ljetni praznici neće biti ispunjeni gadgetima. Mobitelima, plejkama, kompjuterima i ostalim tehnološkim čudesima.
Vrijednom dječaku iz Ferdinandovca pokraj Đurđevca, naime, glavni je hobi uzgoj pijevaca i kokošiju. Svakog dana od rane zore, kad zakukuriču prvi pevci, Gabriel vodi brigu o svojim pernatim ljubimcima i dobro pazi da im baš ništa ne nedostaje.
Za trud koji ulaže nedavno je dobio i najvažniju nagradu u Podravini. Njegov prekrasni, kitnjasti pevec je na izložbi u Đurđevcu u sklopu poznate Picokijade izabran za najljepšeg pernatog junaka Podravine.
– Ponosan sam što mogu reći da imam najljepšeg peveca u Podravini. Taj pevec je domaće pasmine pa me zbog toga posebno veseli to prvo mjesto – priča nam s ponosom Gabriel Živko.
Uz domaće, Gabriel uzgaja i kokoši i pevce kapičarke, fenikse i japanske svilene pasmine. Dnevno minimalno tri sata provodi u druženju s pernatim ljubimcima kako bi što ljepše izgledali.
– Sad preko ljetnih praznika skoro cijeli dan sam u dvorištu s njima. Ne privlače me računala, tableti i televizori. Stvarno, puno mi je ljepše igrati se u dvorištu s mojim ljubimcima. Pomažem i roditeljima oko uzgoja bikova za tov jer se moja obitelj time bavi. Naše domaće životinje su mi na prvom mjestu i puno važnije od svih čuda tehnologije – smije se Gabriel Živko.
Tako vam je to u našem selu. Kokice, telići, dvorište, vrt, zemlja, štala. Priroda. Bez toga nam nema života i opstanka. Vrijedni Gabrijel daje nam nadu kako ipak nije sve izgubljeno. (db)

Cijele ljetne praznike provest će u dvorištu s kokicama

FOTO: DARKO IMBRIŠA