NAJMLAĐI ORAČ Jan Pandur ima samo 13 godina, a već ore bolje od mnogih odraslih traktorista

Zadovoljan sam nastupom i vjerujem da ću iduće godine ostvariti još bolji rezultat – ističe mlađahni traktorist


Autor: podravski.hr — 22.04.2018. / 18:46 Stil

Jan Pandur traktorom upravlja kao veliki

Jan Pandur, 13-godišnjak iz Virja kod Đurđevca, najmlađi je orač na sjeveru države. Svoje vještine u oranju Jan je ovoga vikenda pokazao i na županijskom natjecanju u Đurđevcu u kategoriji plug ravnjak. Iako mu je pripalo osmo mjesto, Jan je svojim “baratanjem” traktorom i plugom oduševio konkurenciju i suce.
– Otac obrađuje 35 hektara zemlje, a i meni je poljoprivreda u krvi pa mu često pomažem. Kad ima puno posla, primim se i oranja i mogu reći da mi dobro ide, što je pokazalo i ovo natjecanje – sa smiješkom će Jan Pandur.
Za dobar uspjeh u oranju, dodaje Jan, veliku ulogu ima kvaliteta plugova.
– Naši plugovi su dosta dobri, pa sam i na natjecanju imao jednake brazde, no još mi treba puno rada da bih dostigao one najbolje koji već godinama idu na natjecanja. Zadovoljan sam svojim nastupom i vjerujem da ću iduće godine ostvariti još bolji rezultat – ističe Jan Pandur.
U kategoriji plug ravnjak prvo mjesto osvojio je Saša Višak iz Kamenice pokraj Kalnika, dok je drugi bio Đurđevčanin Marijan Stanešić.
– O pobjedniku su odlučivale nijanse i suci su procijenili da je i ove godine Saša Višak bio bolji – kaže Marijan Stanešić. (db)

Đurđevčanin Marijan Stanešić

FOTO: ĐURO GRČIĆ