NAJNOVIJE: Što sa starijima koji ne smiju u banku, kako plaćati račune?

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nova rigorozna mjera zabrane napuštanja mjesta prebivališta nešto je s čime se još nismo susretali u novijoj povijesti i kako se ponašati najbolje ćemo saznati tijekom njene primjene. Nacionalni stožer civilne zaštite zasigurno će i danas i u narednim danima dodatno pojašnjavati.

U naš inbox javilo se dosta građana čija su najčešća pitanja bila što je sa starijima koji do novca mogu jedino u bankama, a u selima ih nema. Također, kako će plaćati račune?

Iz stožera doznajemo kako je situacija takva kava jest i da, što se tiče plaćanja računa, obrate se Crvenom križu na brojeve koje i ovaj put objavljujemo u tekstu. “Stariji i nemoćni moraju angažirati najprije sve druge oko sebe, jer imaju preporuku ne izlaziti iz kuća”, rečeno je.

Brojevi dežurnih telefona, od 8 do 20 sati, na koje će se primati zahtjevi za pomoć u dostavi hrane i nabavci lijekova su:

Koprivnica 048/642-193

Križevci 048/711-700

Đurđevac 097/639 1198

No, kako će netko tko nema drugog načina osim otići osobno u banku, do svojeg novca zasad nam nitko nije odgovorio u potpunosti. Oni koji imaju bankovne kartice to naravno mogu učiniti plaćanjem u trgovinama putem njih. Jer, nema ni svako selo i općina bankomat. Rješenje je da angažiraju ostale da im podignu novac, one koji će moći putovati zbog posla ili drugih aktivnosti, baš kao i djelatnici Crvenog križa.

Također, i mještanima sa sela bit će problem s kupovinom nekih namirnica poput svježeg mesa, recimo, jer u lokalnim općinskim trgovinama nemaju takve mogućnosti poput građana koji mogu bez problema u trgovačke centre. Postavlja se i pitanje, gdje će, recimo, rodilja u središtu općine kupiti, dohranu za svoje dijete?

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI