NAJNOVIJE: U Hrvatskoj 315 zaraženih, u pripremi STROŽE mjere

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Održavanje higijene, zabrana rada kafića i restorana, održavanje socijalne distance i ograničavanje okupljanja, ograničavanje rada trgovina i ljekarni, zabrana javnog prijevoza, pa sad i prestanak rada tržnica i zabrana napuštanja mjesta prebivališta.

Prema nekim informacijama kojima raspolažu nacionalni mediji u pripremi su i strože mjere, a čini se kako je sad na redu zabrana izlazaka iz kuća i stanova, osim kako se ne radi o putu na posao, u ljekarnu, po namirnice ili u bolnicu za hitne slučajeve. No, uvijek može i striktnije, ako gledamo druge države jedna od opcija svakako je i policijski sat za sve.

Naravno, sve ovisi o tome u kojoj mjeri ćemo se pridržavati mjera i preporuka. Međutim, Hrvatska još uspijeva kontrolirati epidemiju koronavirusa Covid-19 pa se gotovo svaki dan uvode sve rigoroznije mjere pa je za očekivati nastavak trenda. Neki kažu da se puše “na hladno” prije reda, no to uopće nije bitno – situacija je krizna i nije na nama da preispitujemo nego da se ponašamo u skladu s naputcima i naredbama.

Upravo je u tijeku još jedna presica Nacionalnog stožera civilne zaštite na kojoj je objavljeno kako je trenutno u Hrvatskoj 315 zaraženih, 9 više nego u jutarnjim satima. Učinjeno je oko stotinjak novih testova. Od nešto manje od 2800 napravljenih testova ukupno imamo dakle 315 zaraženih, što je gotovo jedan zaraženi na 10 testova.

Pogoršanje kliničke slike kod teže bolesnih nema, pet ih je na mehaničkoj ventilaciji, rekao je ministar zdravlja Vili Beroš.

Od ponoći slijedi novi propis o davanju propusnica onima koji će smjeti napuštati mjesta prebivališta. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je kako nema u najavi nove strože mjere, a čini se da je na to utjecao nešto manji broj zaraženih.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI