NAJNOVIJE: U Podravini i Prigorju nema novih zaraženih, pogledajte sve preporuke

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije danas je održao redovnu koordinaciju na kojoj su razmijenjene informacije o epidemiološkom stanju na području županije te aktualnosti po pitanju provođenja mjera kojima se omogućuje ponovno pokretanje gospodarskih i drugih aktivnosti. 

Načelnik Stožera Ratimir Ljubić izvijestio je kako su svi testirani uzorci sa sumnjom na koronavirus izuzeti iz opće populacije tijekom jučerašnjeg dana negativni te kako je na području Koprivničko-križevačke županije do sada ukupno zabilježeno 69 slučajeva oboljenja i 18 izlječenja od COVID-19 infekcije.

“S obzirom da je prva faza liberalizacije uvedenih mjera u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19 protekla bez narušavanja epidemiološke situacije,  načelnik Ljubić je članove Stožera izvijestio kako od ponedjeljak 4. svibnja kreće druga faza popuštanja koja će omogućiti rad javnog i privatnog  zdravstvenog sustava u punom opsegu, osim iznimki u skladu s mjerama Ministarstva zdravstva te rad svim poslovnim subjektima koji obavljaju uslužne djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima, ali uz poštovanje posebnih epidemioloških mjera (to se, primjerice, odnosi na kozmetičare, pedikere, brijače i frizere) – kažu u Stožeru.

Županijski Stožer je donio i zaključak o dozvoli rada poslovnih subjekata koji obavljaju uslužne djelatnosti u kojima se ostvaruje bliski kontakt s klijentima, a koji se nalaze unutar trgovačkih centara.

Nakon što je Vlada RH donijela odluku kojom se dopuštaju vjerska okupljanja od 2. svibnja Županijski Stožer je uputio poziv općinskim i gradskim stožerima civilne zaštite na kontrolu pridržavanja:

Preporuka za sprječavanje zaraze COVID-19  tijekom obreda u crkvama i molitvenim prostorima vezano uz vjerska okupljanja koje je izdao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Uz ovu, HZZJZ je izdao i Preporuke za članove židovskih zajednica tijekom pandemije COVID-19 odnosno preporuke za obilježavanje šabata i židovskih blagdana

Preporuke za sprječavanje infekcije prilikom vjerskih okupljanja u džamijama

Preporuke za rad kozmetičkih salona tijekom epidemije COVID-19

Preporuke za rad salona za tetoviranje i piercing tijekom epidemije COVID-19

Preporuke za rad fizioterapeuta u vanbolničkoj okolini i salona za masažu tijekom epidemije COVID-19

Preporuke za rad salona za manikuru i pedikuru tijekom epidemije COVID-19

Preporuke za rad frizerskih salona i brijačnica tijekom epidemije COVID-19 te

Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu koje su javno dostupne na službenoj internet stranici Zavoda.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI