Najpijaniji biciklist imao 2,83 promila, najbrži potegnuo 125 km/h

Tijekom vikenda, od 6. do 9. kolovoza na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je pojačan nadzor prometa. Zabilježeno je sedam prometnih nesreća od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama. U nesrećama je sedam osoba lakše ozlijeđeno.

Uzroci događanja prometnih nesreća bili su vožnja na nedovoljnoj udaljenosti, neprilagođena brzina, prolazak na crveno svjetlo semafora, nepropisno mimoilaženje, držanje životinje bez nadzora i oduzimanje prednosti prolaska (2).

Vozač pod utjecajem alkohol izazvao je jednu prometnu nesreću, dok su mladi vozači izazvali četiri prometne nesreće.

Sankcionirano je 206 prometnih prekršaja od čega 14 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, dva prekršaja odbijanja ispitivanja prisutnosti alkohola u organizmu, 124 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i  osam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.
Tijekom provedbe pojačanog nadzora jedan vozač je bio uhićen. 

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u nedjelju, 8. kolovoza, u 9.43 sati u Ulici Stjepana Radića u Budančevici kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 125 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila ograničena na 70 kilometara na sat.
U policiji ističu i vozača koji je u nedjelju, 8. kolovoza, u 10.16 sati, u Velikoj Mučnoj upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 110 kilometara na sat iako je na toj dionici državne ceste brzina kretanja vozila ograničena na 60 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju, 8. kolovoza, u 16.30 sati, u Ulici Pavla Kvakana u Đelekovcu, kod 39-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 2,83 promila upravljao biciklom.
Ističemo i 20-godišnjeg vozača koji je u nedjelju, 8. kolovoza, u 01.05 sati, u Koprivničkoj ulici u Križevcima, prije stjecanja prava na upravljanje vozilima B kategorije, upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,46 promila. Vozač je bio uhićen.  

Izvršen je nadzor 29 mladih vozača. Mladi vozači su počinili 12 prometnih prekršaja od čega tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja oduzimanja prednosti prolaska, prekršaj upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola (05,00 do 1,50 g/kg), prekršaj nepoštivanja značenja prometnog znaka, prekršaj upravljanja vozilom neprilagođenom brzinom, prekršaj nepropisnog mimoilaženja, prekršaj napuštanja mjesta događanja prometne nesreće s materijalnom štetom, prekršaj nekorištenja zaštitne kacige i jedan mladi vozač nije imao vozačku dozvolu uz sebe.

Policija je zatekla i 18-godišnjeg mladog vozača koji je u subotu, 7. kolovoza, u 2 sata u Koprivnici upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 0,78 promila pri čemu je, zbog neprilagođene brzine, izazvao prometnu nesreću u kojoj je lakše ozlijeđen.

Tijekom nadolazećeg tjedna policijski će službenici prilikom nadzora prometa pozornost posvećivati nadzoru brzine kretanja, upravljanju pod utjecajem opojnih sredstava, prijevozu djece vozilima, korištenju sigurnosnog pojasa i mobitela, kao i nadzoru vozača mopeda, motocikala i bicikala te recidivista.

foto: Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI