NAŠE NAJVEĆE BLAGO I RADOST Kovačevići krstili šesto dijete, Koštarići peto: “Još djece? Sve je u Božjim rukama”

Svako dijete koje dođe je plod ljubavi – naglašava Katarina Kovačević


Autor: podravski.hr — 01.12.2017. / 18:56 Aktualno

Obitelj Kovačević krstila je šesto dijete

Varaždinski biskup Josip Mrzljak predvodio je u Koprivnici dva misna slavlja tijekom kojih je krstio djecu mnogočlanih obitelji.
Tijekom misnog slavlja u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog, biskup Mrzljak krstio je Mariju Faustinu Kovačević, šesto dijete u obitelji Ivice i Katarine. Potom je tijekom mise poldanjice u župi Bl. Alojzija Stepinca biskup krstio Mihaela Koštarića, peto dijete u obitelji Miroslava i Irene Celiščak-Koštarić.
– Krštenje nam je jako bitno i ovo nam je bila velika čast – rekla je Katarina Kovačević koja s mužem Ivicom, uz kći Mariju Faustinu, ima pet sinova: Rafaela, Kristiana, Ivana Pavla, Gabrijela i Antuna.
– Mnogi nas pitaju kako smo se odlučili za šesto dijete, ali kada muž i žena imaju ljubavi jedno za drugo, onda nije teško prihvatiti svako dijete koje dođe jer je ono plod ljubavi – zaključila je K. Kovačević kojoj je i peto dijete, Antuna, krstio varaždinski biskup.
Biskup Mrzljak izrazio je radost zbog svog dolaska u Koprivnicu kako bi podijelio sakrament krštenja djeci iz mnogočlanih obitelji.

Obitelj Koštarić krstila je peto dijete

– Sve nas povezuje krštenje iako smo kršteni prije tko zna koliko godina, ali to nipošto ne znači da je to samo dio prošlosti našega života, nego važna sadašnjost jer od tada živimo u svojem krštenju – rekao je tijekom propovijedi.
– Još kad smo se vjenčali odlučili smo imati veliku obitelj i na toj odluci nikada nismo požalili. Naravno da je u današnje vrijeme teško, ali uz Božju pomoć sve ide lakše – objasnila je Irena Celiščak-Koštarić, majka u čijoj su obitelji Jakov, Damjan, Karlo, Mirjam i najmlađi Mihael.
Gospođa Celiščak-Koštarić dodala je kako je tajna bračnog i obiteljskog uspjeha zajednički rad.
– Suprug, ja i djeca sve skupa radimo. Svi pomažu na svoj način pa je onda sve skupa puno lakše – zaključila je Irena Celiščak-Koštarić.
Pitali smo ih razmišljaju li o još djece te su nam kazali kako će sve prepustiti Božjoj providnosti. (go)
Foto: Varaždinska biskupija