Najveće natjecanje u županiji ikad: Majstori udice na našim jezerima

Podravski list profile

Ovaj vikend na jezerima Šoderica i Jegeniš održava se završnica Kupa hrvatske u ribolovu udicom na plovak. Najveće je to i najznačajnije natjecanje u sportskom ribolovu na području naše županije ikad održano.

Na ovoj manifestaciji svoje ribolovne vještine pokazat će 19 ekipa seniora i 15 ekipa juniora u muškoj konkurenciji. Isto tako, nastupit će 15 ekipa seniorki i devet juniorki.

– Dodatna vrijednost ovog natjecanja je uređenje 200 metara nove ribičke staze na Šoderici – rekao je Ivan Petak, predsjednik županijskog Sportsko-ribolovnog saveza i zahvalio Koprivničko-križevačkoj županiji te Općinama Drnje i Legrad u pomoći pri organizaciji.

– Glavni je cilj ove manifestacije popularizacija sportskog ribolova, koji se, mogu sa zadovoljstvom reći, u posljednje vrijeme kod nas lijepo razvija – dodao je Ivan Petak.

Od seniora iz naše županije nastupaju ekipe Štuke Torčec, Karas Kuzminec i Drava Novo Virje. U kategoriji seniorki natječu se ekipe Koprivnice i đurđevačkog Picoka, među juniorima Štuka Torečec, a juniorkama koprivnička Podravka. Svečano otvorenje bilo je u petak na Šoderici, a natjecateljski dio održava se još sutra od 9 pa do 12 sati, tako svi zainteresirani još mogu doći pogledati najbolja hrvatske ribolovkinje i ribolovce u akciji. Sve rezultate i izvještaj s natjecanja potražite u tiskanom izdanju Podravskog lista u ponedjeljak.

FOTO Nikola Wolf i Matija Dolenec

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti