Najveći infrastrukturni projekt u povijesti Koprivnice vrijedan je pola milijarde

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

-Prvi konkretni radovi u projektu Aglomeracije Koprivnica mogli bi početi već u svibnju sljedeće godine – kazao je Zdravko Petras, predsjednik Uprave Koprivničkih voda na današnjoj prezentaciji ovog najvećeg infrastrukturnog projekta u Koprivnici vrijednog 512 milijuna kuna s PDV-om.

U ponedjeljak su potpisana dva ugovora, i to o bespovratnim sredstvima iz Europske unije u iznosu od nešto više od 283 milijuna kuna (bez PDV-a) i o sufinanciranju u iznosu od 92,5 milijuna kuna (bez PDV-a) u kojem će u jednakim iznosima sudjelovati Republika Hrvatska i Hrvatske vode. Ostatak od 33,6 milijuna kuna (bez PDV-a) financirat će Koprivničke vode, odnosno Koprivnica i šest okolnih općina koje će KC Vodama vraćati svojevrsni kredit.

Prikaz za Kunovec Breg

Aglomeracijom će se obuhvatiti 100 kilometara infrastrukture, a iz projekta će se financirati i 2400 priključaka na kanalizaciju te 1425 priključaka na vodovod.

– Ovo je najveći infrastrukturni projekt u povijesti Koprivnice koji će omogućiti daljnji razvoj Koprivnice i općina koje sudjeluju u projektu jer će on donijeti i preduvjete za daljnji razvoj infrastrukture, poput asfaltiranja ulica, a riješit će se problem oborinske odvodnje a će se i smanjiti rizik od poplava – rekao je Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivince.

Podolice
Vinicu
Centar Koprivnice
Draganovec
Bakovčica

FOTO Sonja Markić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI