Nakon 20 godina i dalje svi žele vidjeti fotografiju seksa iz magnetne rezonance

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U prosincu 1999. British Medical Journal (BMJ) objavio je fotografije para koji se seksa u stroju za magnetnu rezonancu (MR). U prvoj godini odmah je osvojio nagradu IgNobel, satiričnu nagradu za znanost te je uskoro postao jedan od najčešće skidanih članaka u povijesti tog časopisa. Te fotografije jednako su popularne i danas, 21 godinu poslije.

Najveće otkriće jest da penis u snošaju poprima oblik bumeranga.

Fotografije su bile dio istraživanja u kojem je sudjelovalo osam parova i tri slobodne žene, a eksperiment su proveli 13 puta. najveće otkriće istraživanja je da, u misionarskoj pozi, penis nije niti ravan niti u obliku slova ‘s’ kao što se mislilo već poprima oblik bumeranga. Također, usred seksualnog uzbuđenja maternica se ne širi, ako što se do tada mislilo.

Istraživači smatraju kako je ovo istraživanje koristilo našim saznanjima o anatomiji te smatraju da je članak toliko popularan jer se ipak radilo o besplatno dostupnim fotografijama seksa.

FOTO The BMJ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI