Nakon 20 godina ‘natezanja’: Voda napokon stigla vrijednim mještanima

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mještani Apatovca napokon su dobili javni vodovod. Prošli tjedan simboličnim je puštanjem vode iz hidranta riješen problem vodoopskrbe tog križevačkog naselja.

Ironija je da mještani Apatovca cijelo vrijeme žive na izvorištu vode, a dugih 20 godina su gotovo svakodnevno ovisili o cisternama. Napokon je izgrađen magistralni cjevovod od Glogovnice do Osijeka Vojakovačkog, spojni cjevovod Sveta Helena – vodosprema Glogovnica, zatim i vodosprema Glogovnica, crpna stanica Sveta Helena, spojni cjevovod Jarčani – Apatovec te na kraju i precrpna stanica Apatovec te vodosprema Apatovec.

Riječ je o ulaganjima od 12,5 milijuna kuna koje su zajednički financirali Grad Križevci, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te Hrvatske vode. Osim Apatovca, ovime je omogućena vodoopskrba naselja Donja i Gornja Glogovnica, Jarčani i Marinovec te su stvoreni preduvjeti za vodoopskrbu mještana naselja Ivanec Križevački, Vojakovac i Mičijevac s čime će se krenuti u nadolazećem razdoblju.

-Na početku mandata doveo sam cisternu vode u Apatovec i jasno dao svoje obećanje da će mještani Apatovca u ovom mandatu imati pristup vodi iz gradskog vodovoda. Ovim putem zahvaljujem generalnom direktoru Hrvatskih voda Zoranu Đurokoviću i zamjeniku generalnog direktora Davoru Vukmiriću na velikoj pomoći u realizaciji ovog projekta – istaknuo je gradonačelnik Križevaca Mario Rajn prilikom posjeta naselju Apatovec.

Nakon dobivanja uporabne dozvole slijedi potpisivanje predugovora između Vodnih usluga d.o.o. Križevci i mještana te potom njihovo priključenje na vodovodnu mrežu.

FOTO Grad Križevci

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Jučer u Koprivnici cijepljeno 311 osoba

Kako doznajemo u Stožeru civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije i Zavodu za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije oni i dalje nastavljaju s organizacijom i provođenjem akcija cijepljenja

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI