Nakon 70 godina smaknut će ženu koja je nožem izvadila trudnici dijete i s njime otišla kući

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Žalbeni sud Sjedinjenih Američkih Država odlučio je da je sudac donio krivu presudu te su poništili je suspenziju smaknuća jedine žene koja čeka smrtnu kaznu. Novi datum smaknuća određen je za 12. siječnja 2021. godine.

Lisa Montgomery optužena je da je 2004. godine ušla u kuću 23-godišnje Bobbie Jo Stint, ubila ju, iz nje je nožem izvadila dijete s kojim je potom otišla kući. U svojoj kući je i pronađena te uhićena. U trenutku uhićenja sjedila je s djetetom na kauču pokušavajući uvjeriti sve oko sebe da je dijete njeno. Čudom, dijete je preživjelo i vraćeno je ocu.

Ubijena Bobbie Jo Stint

Ako do smaknuća dođe, Montgomery će biti prva zatvorenica nad kojom će u 70 godina biti izvršena federalna egzekucija. Posljednja smaknuta žena bila je Bonnie Heady, a nju je 1953. godine američka vlada smaknula u plinskoj komori.

Federalna smaknuća bila su obustavljena na 17 godina prije nego što je predsjednik Donald Trump prošle godine ponovno naredio njihovo pokretanje. Sve bi se trebalo odviti u idućih nekoliko dana prije nego novi predsjednik Joe Biden preuzme ured jer je rekao kako će on zabraniti federalna smaknuća.

Lisa Montgomery trebala bi biti smaknuta 12. siječnja.

Montgomery se trenutno nalazi u ženskom Federalnom medicinskom centru  Carswell u Teksasu i trenutno je jedina žena koja čeka smrtnu kaznu, prenosi Daily Star.

FOTO  Wyandotte County Sheriff’s Depar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI