Nakon četiri godine iz penisa mu izvadili pincetu. Srećom, liječnici su mu pritiskali…

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ako vam se i na samu pomisao stavljanja nečega u uretru diže kosa na glavi, niste jedini. Većini muškaraca vrlo je neugodno kada im se uzima bris uretre u medicinske svrhe ili kada moraju dobiti kateter stoga strani objekti u tom dijelu tijela nisu baš česti u medicinskoj praksi.

Međutim, 22-godišnjak je završio u medijima jer su mu iz penisa izvadili osam centimetara dugu pincetu – i to nakon četiri godine!

Muškarac, koji je ostao anoniman, javio se liječniku u Saudijskoj Arabiji rekavši mu da ima strani predmet u uretri već četiri godine, no da ne osjeća nikakve posljedice tog čina. Liječnici su otkrili da je pinceta ugurana sedam centimetara u uretru od vrha penisa, ali nemaju objašnjenje za ovaj incident. Micanje pincete bilo je veoma zahtjevno budući da ona ima oštre krajeve koji mogu oštetiti organ. Srećom, liječnici su pritiskali penis i tako uspjeli držati vrhove pincete zajedno te su ju izvukli bez oštećivanja. Zahvat je rađen pod lokalnom anestezijom.

Zahvaljujući sposobnim liječnicima nije bilo potrebe za kateterom te se pacijent dobro oporavio. Predložili su mu psihijatrijsku evaluaciju, no pacijent je to odbio i nije se pojavio na kasnijim pregledima. Iako se ne zna kako je pinceta završila u penisu ovoga muškarca, liječnici pretpostavljaju da se to dogodilo uslijed seksualnog isprobavanja, znatiželje, fetiša ili masturbacije te dodaju kako vrlo često ovakvi slučajevi ostanu nezabilježeni jer je ljudima neugodno doći i potražiti pomoć. Naravno, to je vrlo opasno te takve stvari mogu uzrokovati ozbiljnu štetu stoga liječnici savjetuju da uvijek potražite stručnu pomoć.

Osim pincete, koja je zaista rijetka pojava u uretri, zabilježeni su još slučajevi umetanja udice, špangica za kosu, odvijača, drvenih štapova pa čak i penkala, no ovaj slučaj je tek drugi zabilježeni u kojem su liječnici odstranjivali pincetu.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Suzana Dimač nova predsjednica KUD-a Zrin

Dugogodišnja potpredsjednica KUD-a Zrin iz Legrada Suzana Dimač izabrana je za predsjednicu, dok je dosadašnji predsjednik Dragutin Matoš preuzeo ulogu potpredsjednika tog društva, odlučeno je

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI