Nakon dugih 17 godina: U Kinu Kalnik stanovi, novo kino seli u razvojni centar

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Već godinama jedna od najvećih boljki u Križevcima je stara i zapuštena zgrada nekadašnjeg gradskog kina Kalnik gdje su posljednje kino projekcije bile prije 17 godina.

Zgrada je u vlasništvu Grada koji već neko vrijeme traži rješenje i kupca ove zgrade, a iako se nagađalo o mnogim rješenjima, Grad je na kraju odlučio zadržati zgradu te je pretvoriti u stambenu, dok će Križevčani dobiti novo kino u prostoru Razvojnog centra i tehnološkog parka.

Ovdje će biti nova kino dvorana

– S obzirom na stanje u kojem je zgrada bivšeg kina, njezina obnova bila bi višemilijunski trošak pa se kao višestruko jeftinije i ekonomski opravdanije ulaganje pojavila ideja o dodatnom uređenju postojeće dvorane u prostoru Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci – rekli su nam iz Grada.

Nova dvorana koja se nalazi u spomenutom prostoru već je opremljena i postoje osigurani sustavi grijanja i hlađenja te sanitarni čvor. Nova dvorana moći će primiti 80-ak osoba i zahtijeva još neke tehničke prilagodbe. Trenutno je u tijeku rješavanje potrebne dokumentacije, a kada bude gotova, Grad će napraviti prezentaciju gdje će biti prikazani svi detalji nove dvorane.

Što se tiče zgrade bivšeg kina, ona je procijenjena te se nastoji pronaći investitor, a odlučeno je kako će bivše kino postati stambena zgrada. Za sada investitora nema, a Grad je raspisao javni poziv prema kojem se potencijalni investitor obvezuje završiti radove u roku tri godine.         

– Raspisan je javni poziv za iskazivanje interesa za zajedničko ulaganje u izgradnju stambene zgrade. Zgrada kina procijenjena je na  131.873,20 eura te se na ovaj način nastoji pronaći investitor koji ulaže novčana sredstva, radnu snagu i stručna znanja u projektiranje i izgradnju stambene zgrade te ju se obvezuje predati Gradu u vlasništvo po završetku, a sve u roku od tri godine.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI