Nakon dugih 17 godina: U Kinu Kalnik stanovi, novo kino seli u razvojni centar

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Već godinama jedna od najvećih boljki u Križevcima je stara i zapuštena zgrada nekadašnjeg gradskog kina Kalnik gdje su posljednje kino projekcije bile prije 17 godina.

Zgrada je u vlasništvu Grada koji već neko vrijeme traži rješenje i kupca ove zgrade, a iako se nagađalo o mnogim rješenjima, Grad je na kraju odlučio zadržati zgradu te je pretvoriti u stambenu, dok će Križevčani dobiti novo kino u prostoru Razvojnog centra i tehnološkog parka.

Ovdje će biti nova kino dvorana

– S obzirom na stanje u kojem je zgrada bivšeg kina, njezina obnova bila bi višemilijunski trošak pa se kao višestruko jeftinije i ekonomski opravdanije ulaganje pojavila ideja o dodatnom uređenju postojeće dvorane u prostoru Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci – rekli su nam iz Grada.

Nova dvorana koja se nalazi u spomenutom prostoru već je opremljena i postoje osigurani sustavi grijanja i hlađenja te sanitarni čvor. Nova dvorana moći će primiti 80-ak osoba i zahtijeva još neke tehničke prilagodbe. Trenutno je u tijeku rješavanje potrebne dokumentacije, a kada bude gotova, Grad će napraviti prezentaciju gdje će biti prikazani svi detalji nove dvorane.

Što se tiče zgrade bivšeg kina, ona je procijenjena te se nastoji pronaći investitor, a odlučeno je kako će bivše kino postati stambena zgrada. Za sada investitora nema, a Grad je raspisao javni poziv prema kojem se potencijalni investitor obvezuje završiti radove u roku tri godine.         

– Raspisan je javni poziv za iskazivanje interesa za zajedničko ulaganje u izgradnju stambene zgrade. Zgrada kina procijenjena je na  131.873,20 eura te se na ovaj način nastoji pronaći investitor koji ulaže novčana sredstva, radnu snagu i stručna znanja u projektiranje i izgradnju stambene zgrade te ju se obvezuje predati Gradu u vlasništvo po završetku, a sve u roku od tri godine.

FOTO Ilustracija

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI