Nakon godina lobiranja: Grad Ludbreg napokon vratio Otok mladosti

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Popularni ludbreški ‘Otok mladosti’ vraćen je u vlasništvo Gradu Ludbregu nakon dugo godina. Otok je bio u vlasništvu Republike Hrvatske, a u travnju ove godine donesena je tabularna isprava Ministarstva državne imovine prema kojoj novi vlasnik postaje Grad Ludbreg.

Otok mladosti popularno je mjesto za sve rekreativce, šetače, trkače, bicikliste, ribiče, a nalazi se u samom srcu grada, stoga ne čudi da je ova odluka, nakon tolikih godina, dočekana s velikim oduševljenjem.

– Ludbreg je grad brojnih potencijala, posebice kad govorimo o turizmu, a ovom odlukom otvaraju nam se brojna vrata. Nažalost, kroz godine smo bezuspješno prijavljivali određene projekte, ali upravo pitanje vlasništva bilo je sporna točka. Sada tog problema više nema i nadamo se da ćemo ovaj prirodni atribut iskoristiti na najbolji mogući način – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Otok je uređen za priredbe na otvorenom, a dio je cjeline koju čine ribnjaci, nasipi i šumarci, s južne i istočne strane opasani rijekom Bednjom, te sa sjevera tzv. mlinskim kanalom.

– Riječ je o 20-ak hektara prekrasnog prostora. Sada kad je zemljište ponovno u vlasništvu Grada Ludbrega, možemo i moramo prionuti poslu. Ideja imamo, a svakako i potencijala. Želimo da Ludbreg turizam živi svakodnevno i da pokažemo da i kontinentalni dio Hrvatske ima puno toga za ponuditi – zaključuje gradonačelnik. 

Podsjećamo, ova tema bila je aktualna još prije šest godina kada je gradonačelnik Bilić pokrenuo zahtjev Agenciji za raspolaganje državnom imovinom za dodjelu toga zemljišta Ludbregu, a situacija je bila složena jer je jedan dio zemljišta bio u privatnom vlasništvu.

FOTO Grad Ludbreg

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI