Nakon godine pauze, križevački bazeni ove će godine raditi!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nakon što su križevački bazeni prošle godine bili bez kupača zbog pandemijske situacije, izgleda kako će se ove godine Križevčani ponovno moći kupati i uživati u ljetnim danima.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Otvorenje se planira za sredinu ili kraj lipnja, a najviše ovisimo o vremenu koje nam dosad nije išlo na ruku. Prošlo ljeto uopće nismo radili zbog epidemiološke situacije, ali sada hoćemo. Ovog je tjedna krenulo uređenje, bojenje i priprema za sezonu i sve će biti spremno za kupače – rekao nam je Željko Evačić, vlasnik bazena u Križevcima.

Inače, bazeni u Križevcima postoje već dugi niz godina i mogu se pohvaliti najdužom tradicijom kupanja u središtu grada u našem kraju. Osim duge tradicije, oni su i jedini u privatnoj koncesiji i funkcioniraju isključivo na tržišnoj osnovi, dakle, koncesionar ne dobiva od Grada nijedan oblik pomoći.

Dugogodišnji koncesionar gradskih bazena je upravo Željko Evačić, koji u sklopu kompleksa ima i vrlo uspješan ugostiteljski biznis kojim pokriva eventualne gubitke. No, kako prošle godine ni ugostiteljski objekti nisu mogli raditi, i bazeni su ostali zatvoreni. Unatoč teškoj situaciji s pandemijom i zatvaranjem i ugostiteljskih objekata, koncesijski ugovor i dalje je isti. Ove je godine ponešto pomoglo otvaranje terasa, no promet nije ni blizu onome što je inače. Usprkos tome, bazeni će se otvoriti, a Evačić se nada dobroj sezoni kupanja.

– Koncesijski ugovor postoji i dalje takav kakav je, dakle nema nekakve pomoći. Krenuli jesmo u neke pregovore s Gradom još prošle godine, ali je onda krenula pandemija i nismo radili pa je sve zaustavljeno. Što se tiče ugostiteljskog objekta, pomoglo je otvaranje terasa, ali to je možda polovica uobičajenog prometa i naravno da imamo gubitke, ali s obzirom na to da je sve više ljudi procijepljeno, nadamo se da će se situacija poboljšati i da će preko ljeta biti posjetitelja – rekao nam je Evačić.

Kako bilo, ove će godine bazeni za Križevčane otvoriti svoja vrata bez javnog novca i na tržišnoj osnovi, što će sigurno razveseliti mnoge građane, a posebno vjerujemo one najmlađe.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI