Nakon godinu dana, policija mu je banula u kuću i pokazala sliku. Tek tad je shvatio što je učinio

Ja vam se toga ništa ne sjećam - branio se Denis na sudu


Autor: podravski.hr — 08.06.2018. / 15:02 Crna kronika

Ilustracija / Denis je razbojništvo počinio običnim plastičnim pištoljem

Denis (28) dobio je godinu dana zatvora zbog razbojništva na benzinskoj postaji u Varaždinu, ali kazna će mu se, prema odluci Općinskog suda, zamijeniti radom za opće dobro i obveznim liječenjem od alkohola. Neće, dakle, u zatvor ako se posveti društveno korisnom radu koji će mu uskoro biti dodijeljen.
Prema presudi, Denis je preklani potkraj ožujka oko 01.30 sati iza ponoći na parkiralištu benzinske postaje u Varaždinu prišao oštećenom Vanji s leđa i uperio mu plastični pištolj u potiljak.
– Daj mi lovu – zagrmio je Denis.
– Nemam tu, novčanik mi je u autu – odgovorio je prestravljeni Vanja.
Krenuli su prema njegovu vozilu iz kojeg je Vanja uzeo novčanik i predao mu ga. Osim osobnih stvari i kartica, tamo je bilo oko 170 kuna. Vanju je potom natjerao da legne na pod te prišao Damiru, uperio u njega plastični pištolj i naredio da preda kožnu torbu. Damir je to odbio učiniti pa ga je Denis gurnuo i oborio na tlo. Uspio mu je za kratko istrgnuti torbu preko glave, ali Vanja ju je na koncu preoteo pa je Denis skočio na bicikl i pobjegao
Denisa su policajci povezali s razbojništvom tek lani u ožujku, dakle godinu dana nakon što je počino nedjelo. Banuli su mu u kuću i pokazali njegovu fotografiju s benzinske isprintanu na papiru, vjerojatno snimku s nadzorne kamere. Denis kaže kako je tek tada shvatio da je upravo on počinio razbojništvo jer se zbog pijanstva ničeg ne sjeća.
– Ja vam se toga ništa ne sjećam. Imao sam mnogo problema u životu i stvarno ne znam što mi se dogodilo u glavi. Radio sam svakakve gluposti, ali sad sam se smirio. Zaposlen sam, aktivno se bavim sportom kao trener djece. Istina je da sam dvaput prekršajno kažnjavan. Jednom sam se posvađao s djedom, ali na sudu smo sve izgladili, a drugi put sam kažnjen zbog vrijeđanja policajaca. Ali, ni toga se ne sjećam jer sam bio jako pijan. Ne, nisam se liječio od alkohola, jednostavno sam prestao piti – branio se Denis na sudu.
No, na liječenje će morati, ali u zatvor neće. Naloženo mu je i da Vanji isplati odštetu od 300 kuna, a Damiru iznos od 100 kuna. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA