Nakon Koprivnice još jedan naš grad dobit će kompostanu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nakon što su riješili problem gradnje i opremanja sortirnice, nabave komunalnih vozila, kanti i spremnika, Grad Đurđevac i Komunalne usluge odlučili su zajedno prijaviti projekt kompostane!

-Projektom će se sufinancirati izgradnja i opremanje postrojenja za razvrstavanje, mehaničku obradu i skladištenju odvojeno prikupljenog biootpada. Ukupna vrijednost projekta iznosi 8,8 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva Europske unije iz Operativnog programa Konkuretnost i kohezija iznose oko 3,4 milijuna kuna – rekli su nam u Gradu Đurđevcu koji tijekom 36 mjeseci planira u potpunosti dovršiti projekt.

Minimalni kapacitet bit će 3000 tona biootpada godišnje, čime će se uspostaviti dodatni kapaciteti za recikliranje otpada na đurđevačkom odlagalištu otpada. Postrojenje će biti smješteno na lokaciji postojećeg odlagališta komunalnog otpada Peski.

-Cilj nam je ovim projektima osigurati samostalnost i samodostatnost, a s reciklažnim dvorištem imat ćemo zaokruženu cijelu priču. Moram pohvaliti građane koji sve više i više odvajaju otpad, količine odvojenog otpada iz godine u godinu rastu, a dolaskom spremnika će to biti još olakšano – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI