NAKON LOŠE REAKCIJE RADNIKA Uprava Podravke ponudila 4500 kuna otpremnine

Podravka je najprije ponudila 3000 kuna po godini staža, ali radnicima koji žele napustiti tvrtku to je bilo premalo


Autor: podravski.hr — 25.01.2013. / 13:03 Aktualno

Radnici Podravke imaju razloga za zadovoljstvo

KOPRIVNICA – Nakon današnjeg sastanka s predstavnicima sindikata i Radničkog vijeća, Uprava Podravke odlučila je iznos otpremnine povećati s 3000 na 4500 kuna po godini staža.
– Nakon povratnih informacija od naših radnika zainteresiranih za odlazak iz kompanije uz stimulativne otpremnine, a razumijevajući njihove potrebe i trenutnu situaciju, te danas održanog, vrlo konstruktivnog sastanka s predstavnicima sindikata, donijeli smo odluku da se iznos otpremnina poveća za 50 posto – izjavio je predsjednik Uprave Zvonimir Mršić.
Ksenija Horvat, šefica sindikata PPDIV-a, napominje kako su svjesni da je tvrtka na prekretnici u kojoj je nužno provesti restrukturiranje.
– Zadovoljni smo da je Uprava pronašla način za dodatno stimuliranje radnika obuhvaćenih ovim programom zbrinjavanja – izjavila je nakon Horvat nakon današnjeg sastanka.
Prema neslužbenim informacijama, Podravka otpremninama želi već do 1. ožujka zbrinuti oko 200 radnika. Direktori Sektora dobili su naputak da sastave popise radnika koji su zainteresirani za odlazak iz tvrtke, ali odaziv je bio iznimno loš zbog prvotno predviđenog iznosa od 3000 kuna po godini staža. Otpremnina je danas zbog toga povećana na 4500 kuna po godini staža.