Nakon mnogih problema napokon počeli radovi na aglomeraciji Đurđevac

Krenuli su radovi na izgradnji vodnokomunalne infrastrukture aglomeracija Đurđevac, Virje i Podravske Sesvete, a prošlog tjedna potpisan je i ugovor s izvođačem radova za područje Ferdinandovca. Ukupna vrijednost svih investicija je 430 milijun kuna s PDV-om od čega je 80 posto sredstava osigurano iz fondova Europske unije, 15 posto će pasti na teret državnog proračuna, a pet posto će pokriti općine na čijim će se područjima graditi infrastruktura.

-Ovaj projekt ima veliki značaj ne samo za grad Đurđevac već i za cijelu đurđevačku Podravinu – kaže đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči.

U sklopu projekta predviđena je izgradnja 29,5 kilometara vodovoda za 3349 kućnih priključaka na mrežu, crpna stanica i vodosprema u Čepelovcu, kanalizacijska mreža u dužini od 59,5 kilometara u Delovima, Novigradu Podravskom, Šemovcima, Hampovici, Đurđevcu, Čepelovcu, Budrovcu, Ferdinandovcu, Kloštru Podravskom, Budančevici, Kozarevcu i Prugovcu, pročistač otpadnih voda u Ferdinandovcu, dok će se za pročistače u Virju i Podravskim Sesvetama povećati kapaciteti.

FOTO Grad Đurđevac

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI