Nakon roštilja i kartanja sjekirom napao poznanike te im prijetio da će ih sasjeći

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Roštilj i kartanje jednog travanjskog poslijepodneva prošle godine u jednom mjestu nedaleko od Đurđevca otišlo je sasvim u krivom smjeru tako da je umjesto ugodnog druženja i veselja, zbog sukoba i grubih prijetnji intervenirala policija, a na kraju je cijeli ‘kuršlus’ dospio i na sud.

U glavnoj ulozi bio je Marinko zvan Žila, 36-godišnjak iz okolice Đurđevca, inače s podebljim pravosudnim dosjeom. Žila je sa sjekirom u ruci, kako kaže nepravomoćna presuda Općinskog suda u Koprivnici, u dvorištu obiteljske kuće nedaleko od Đurđevca najprije sjekirom mahao prema poznaniku Dejanu, a zatim i Marinu i Mirku prijetio da će ih sasjeći. Zbog svega je osuđen na osam mjeseci bezuvjetnog zatvora. Možda bi ga sutkinja Općinskog suda u Koprivnici Vesna Piškorec Kuzmić osudila uvjetnom osudom da Žila iza sebe nema tako bogat popis nedjela zbog kojih je do sada pravomoćno osuđivan.

U svom iskazu Žila je sutkinji naveo kako je, prije nego što su se zakačili tijekom druženja uz roštilj i karte, Dejan provocirao.

Kako je rekao, Dejan je kupio njegovu kuću i zemljište i pozivao da u tu kuću idu kartati. ‘Pikao’ je Dejan Žilu da ima audi vrijedan 30.000 eura, a da on nema ništa. Marinko zvan Žila, sutkinji je zatim rekao kako je otišao kući, a zatim je sa svojim sinom stigao kod Dejana ‘da s njim raspravi stvari oko zemlje’.

– Nikome nisam prijetio niti sam kod sebe imao sjekiru. Oni me žele uništiti i zato su me prijavili – rekao je na sudu Žila. Objasnio je kako je sa sinom stigao ispred Dejanove kuće iz koje je najprije izašao Marino kojem je rekao da pozove Dejana. Kada je Dejan izašao iz kuće i krenuo prema njemu, dodaje Žila, “on je nekako u svemu tome pljusnuo Marina”. Nakon toga iz kuće je izašao Dejanov i Marinov otac koji je poletio prema Žili i rekao da će on sad vidjeti.

– Kako znam da njihov otac ima oružje, pobjegao sam – rekao je Žila na sudu.

Nasilni je Žila mahao sjekirom i udario Dejana, a ostalima je prijetio smrću

Marino je na sudu objasnio povod sukoba. Rekao je kako je njegov brat Dejan od kamatara kupio Žilinu kuću. Tog su dana bili na roštilju i kartanju i tada se nitko nije sukobljavao s tim da je vidio kako se Marinko zvani Žila napio.

– Istog dana navečer došao je k nama sa sinom, urlao i trubio. Rekao sam mu neka dođe sutra dok se otrijeznim, a zatim je iz kuće izašao moj brat Dejan kojeg je Marinko (Žila) udario šakom u lice. Stao sam između Marinka i brata Dejana, a zatim je izašao naš otac Mirko. Marinkov sin se rasplakao i tražio da se ne tuku, no Marinko je tada iz svog automobila uzeo sjekiru i njome zamahnuo prema mojem bratu. On je stavio ruku po kojoj ga je udario, no porezao ga je po ruci, išla mu je krv. Zbog toga je iduće jutro zatražio pomoć na hitnoj u Đurđevcu – rekao je na sudu napadnuti Marino. Njegov napadnuti brat Dejan na sudu je također potvrdio da mu je Marinko zvani Žila prijetio zato što mu zamjera jer je kupio njegovu kuću prije pet-šest godina.

– Došao je pijan i udario me šakom u lice, a zatim uzeo manju sjekiru kojom je mahao prema meni. Podmetnuo sam ruku i tako me udario po laktu da mi je potekla krv, a nakon toga je nastavio sjekirom udarati po ogradi, psovao mi je majku te prijetio meni, ocu i bratu. Ujutro sam otišao na hitnu, no zbog Covida me nisu htjeli pregledati tako da se rana sama zacijelila – rekao je napadnuti Dejan i rekao kako mu je Marinko zvani Žila već prije prijetio. – Bilo me strah kada sam vidio sjekiru. Prijetio mi je i ranije, prije nekoliko godina udario me bokserom, a jednom prilikom me htio udariti flašom – rekao je napadnuti Dejan, a priču njegovih sinova potvrdio je njihov otac Mirko kojem je Žila također prijetio.

FOTO: Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI