Nakon šest godina muke: Počela izgradnja staze od Peteranca do Koprivnice

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Počeli su radovi na izgradnji biciklističko-pješačke staze koja će spojiti Peteranec i Koprivnicu. Vrijednost investicije je 1,2 milijuna kuna, a sva potrebna sredstva osigurala je Općina Peteranec.

– Izgradnja biciklističko-pješačke staze do Koprivnice već duže je prioritet Općine i nakon šest godina uspjeli smo riješiti sve imovinsko-pravno odnose koji su bili glavni preduvjet da krenemo u realizaciju ovog projekta – kaže Krešimir Matijašić, načelnik Općine Peteranec.

Izgradnja staze, dodaje načelnik, nužna je zbog sigurnosti biciklista jer dosta mještana Peteranca svakodnevno biciklom odlazi do Koprivnice. Cesta je prometna i samim time opasna za bicikliste pa će im izgradnjom staze biti zajamčena potrebna sigurnost.

– Biciklisti su prvenstveno naši mladi mještani koji idu u srednju školu u Koprivnici. Ima mještana koji na posao u grad idu biciklom, a staza će biti od velike koristi i rekreativcima kojih je sve više. Želja je da izgradnja staze završi do kraja ove godine, no to prvenstveno ovisi o vremenskim prilikama – kaže Krešimir Matijašić.

U idućoj godini Općina će krenuti i u realizaciju izgradnje biciklističko-pješačke staze do groblja, odnosno do ulaska u susjedno Drnje.

– Mi smo gradnju biciklističko-pješačkih staza uz glavnu prometnicu u Peterancu podijelili u tri faze. Već smo realizirali prvu, a to je bila gradnja staze od središta Peteranca do izlaza iz naselja prema Koprivnici. Sad je krenula druga faza do Koprivnice, a treća koju ćemo realizirati u idućoj godini obuhvaća dionicu do Drnja jer naši učenici od petog do osmog razreda osnovnu školu pohađaju u Drnju – zaključio je Krešimir Matijašić.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Suzana Dimač nova predsjednica KUD-a Zrin

Dugogodišnja potpredsjednica KUD-a Zrin iz Legrada Suzana Dimač izabrana je za predsjednicu, dok je dosadašnji predsjednik Dragutin Matoš preuzeo ulogu potpredsjednika tog društva, odlučeno je

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI