NAKON SMJENE MARTINE DALIĆ Šef Podravke Marin Pucar bio je kandidat za potpredsjednika Vlade

Šefu Podravke otegotna je okolnost bila i to što je nestranački kadar, doduše naklonjen HDZ-u


Autor: podravski.hr — 31.05.2018. / 9:28 Aktualno

Marin Pucar s premijerom Plenkovićem

Predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar bio je jedan od kandidata za novog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva, neslužbeno otkriva izvor blizak vrhu HDZ-a.
Prema istom izvoru, Pucara je za te funkcije bila ‘nominirala’ struja u HDZ-u bliska ministru državne imovine Goranu Mariću. No, na koncu nije ušao u uži izbor jer su se premijer Andrej Plenković i drugi čovjek HDZ-a Milijan Brkić odlučili na provjerene stranačke kadrove – bivšeg ministra Darka Horvata i sadašnjeg ministra Tomislava Tolušića.
Šefu Podravke otegotna je okolnost bila i to što je nestranački kadar, doduše naklonjen HDZ-u i vladajućoj koaliciji. No, sama činjenica kako se njegovo ime našlo na širem popisu mogućih kandidata za ministarsku dužnost pokazuje da su utihnule priče o njegovoj navodnoj prijevremenoj smjeni s čela kompanije. Te su neslužbene najave zadnjih mjeseci dolazile od ljudi bliskih mirovinskim fondovima, ali i iz HDZ-ovih krugova.
Priče o Pucarovu odlasku prilično su splasnule već nakon objave odličnih kvartalnih rezultata Podravke, odnosno rasta prihoda i neto dobiti. S druge strane, s obzirom da čelni čovjek Podravke nije bio omiljen u kružocima bivše potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić, njezinim padom Pucar je, kako se čini, dodatno učvrstio svoju sadašnju poziciju.
Kad se prije 15-ak godina počeo probijati do vrha Podravke, za Pucara su govorili da je blizak SDP-u jer ga se povezivalo s tadašnjim ‘lijevim’ članom uprave Duškom Tomaševićem. No, nekoliko godina kasnije Pucar odlučuje ući u HSS, i to u doba dok je ta stranka bila u koaliciji sa Sanaderovim HDZ-om. Premda se nakon njegova odlaska iz Podravke 2012. godine nije spominjao nikakav Pucarov politički angažman, ispostavilo se kako više nije u HSS-u. Da je ostao politički blizak konzervativnoj opciji, pokazalo je HDZ-ovo inzistiranje da upravo on prošle godine dođe na čelo Podravke. (rm)
FOTO: NIKOLA WOLF