Nakon smrti izvanbračnog muža, gospođa Marica živi u bijedi. No, javila se šokirana čitateljica koja tvrdi da Marica ima pravo na mirovinu

Poznajem ženu koja je pet godina živjela sa suprugom u izvanbračnoj zajednici i svejedno je dobila njegovu mirovinu nakon što je umro. Kako? Dovela je na sud tri svjedoka koji su posvjedočili da je živjela s njim i sad prima 70 posto njegove mirovine - bila je ogorčena naša čitateljica


Autor: podravski.hr — 04.09.2018. / 13:35 Aktualno

Marici Pintarić ručak svaki dan donose iz Crvenoga križa

Prije osam mjeseci život Marice Pintarić, 57-godišnje mještanke iz Reke kod Koprivnice, kako veli, pretvorio se u pakao. Preminuo je muškarac s kojim je 23 godine živjela u izvanbračnoj vezi, a živjeli su od njegove plaće radnika koprivničkog Bilokalnika.
– Odonda sam bez ikakvih prihoda. Jedino na što mogu računati je pomoć za ogrjev. Nikakvu obiteljsku mirovinu ne mogu dobiti jer smo živjeli u izvanbračnoj zajednici – kaže Marica.
Ona nije više radila nakon što se vratila iz Njemačke, u kojoj je bila tri godine. No, radila je na crno pa ni odande ne može dobiti nikakvu mirovinu.
– Nisam više tražila socijalnu pomoć nakon što su mi rekli da na nju nemam pravo jer dobivam pomoć od općine za drva. To je sve što imam – tvrdi Marica.
Veli kako se prije pet mjeseci ozbiljno razboljela te je noge ne služe dobro i kreće se uz pomoć štapa.
– Živim sama, nemam nikoga. Ni oca, ni majku, ni brata, ni sestru. Kad bi me barem preko zime htjeli smjestiti u neku udomiteljsku obitelj. Ne znam koliko ću dugo još ovako izdržati. Hvala Bogu, nisam gladna jer mi iz Crvenog križa svaki dan dovoze ručak – žali se mještanka Reke.
Nakon što smo njezinu tužnu životnu priču objavili u ovotjednom broju Podravskog lista, danas nas je nazvala vjerna čitateljica iz Križevaca, šokirana i zaprepaštena onim što je pročitala.
– Srce mi hoće puknuti od tuge i jada… Poznajem ženu koja je pet godina živjela sa suprugom u izvanbračnoj zajednici i svejedno je dobila njegovu mirovinu nakon što je umro. Kako? Dovela je na sud tri svjedoka koji su posvjedočili da je živjela s njim i sad prima 70 posto njegove mirovine – bila je ogorčena naša čitateljica.
Zbog toga je redakcija portala Podravski.hr odlučila ispitati sve mogućnosti da sirota Marica Pintarić ipak dobije mirovinu na ime pokojnog supruga.
Ako želite pomoći ili znate pravnu proceduru da se to ishodi, kontaktirajte nas na dežurni telefon web portala 091 6220 010.
FOTO: NIKOLA WOLF