Nakon što je čelnik HSS-a prešao k Bandiću, stranka istaknula kandidate za novog predsjednika

Potpredsjednik HSS-a, sveučilišni profesor iz Koprivnice Hrvoje Petrić, navodno je Beljakov favorit za novog čelnika županijske organizacije


Autor: podravski.hr — 07.03.2019. / 10:18 Aktualno

Sveučilišni profesor Hrvoje Petrić na sjednici Gradskog vijeća Koprivnice

Potpredsjednik HSS-a Hrvoje Petrić te načelnici Koprivničkog Ivanca i Koprivničkih Bregi Mario Švegović i Mario Hudić kandidati su za novog šefa županijskog HSS-a u Koprivnici.

Tako je u srijedu navečer zaključio županijski odbor te stranke, a kao datum izbora određen je 23. ožujka u 17 sati. Kako doznajemo, na sjednici odbora za kandidata je predložen i profesor Željko Jukić, potpredsjednik križevačkog HSS-a, no on je kandidaturu otklonio.

Do izvanrednih unutarstranačkih izbora u HSS-u dolazi zbog prelaska bivšeg šefa županijskog ogranka, saborskog zastupnika Mladena Mađera, u stranku zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića. Mađer je nedavno postao županijski čelnik stranke ‘Bandić Milan 365’.

Na sjednici županijskog odbora u srijedu bio je i šef stranke Krešo Beljak, koji je navodno inzistirao na tome da se osiguraju uvjeti koji će delegatima omogućiti diskreciju pri tajnom glasanju. Tako je dogovoreno da se na biralištu osiguraju mjesta ograđena paravanima. Delegati glasaju prema vlastitim preferencijama, dakle od svoje organizacije ne dobivaju naputak koga zaokružiti.

Ipak, nije tajna da Beljak ima svog favorita, iako se kao predsjednik stranke o tome neće javno izjašnjavati. To je dr. sc. Hrvoje Petrić, izvanredni profesor na povijesnom odsjeku zagrebačkog Filozofskog fakulteta, kojeg je Beljak već „povukao“ u predsjedništvo stranke kao jednog od petero potpredsjednika.

Osim predsjednika, bira se i šestero potpredsjednika županijskog ogranka HSS-a, a istaknuto je dvostruko više kandidata. Novoizabrani predsjednik, pak, sam imenuje svoga zamjenika. (hš)

FOTO: ARHIVA