NALUPALO IH PO GUZI Četiri novopečena podravska lovca ‘krštena’ udarcima šibom po stražnjici

Lovci su upucali fazane i patke, a stradao je i jedan jadni zeko


Autor: podravski.hr — 22.01.2018. / 15:35 Stil

Lovci su kažnjeni udarcima šibom

Poznati poljoprivrednik i stočar iz Kuzminca kod Koprivnice Dejan Radiček, mještani Tomica i Ivica Rašanec te Mario Miser u nedjelju su postali pravi lovci.
Nakon položenog lovačkog ispita i odrađenih prvih samostalnih lovova, u nedjelju su službeno ‘kršteni’ u prostorijama Lovačke udruge Zec iz Kuzminca. Bila je to lovačka svečanost kojoj je prethodio uspješan lov na fazane i drugu perad, a životom je platio i jedan jadni zeko.
Zbog krštenja lovaca održao se lovački sud. Okrivljenici su bili mladi lovci, imali su pravog tužitelja, suca i porotu. Lovački mentori bili su branitelji lovcima. Nakon poduljeg vijećanja, svi su lovci proglašeni krivima i kažnjeni prema tradiciji. Udarcima šibe. Kako su imali dobre branitelje, zaradili su svaki po dva hladna i jedan vrući udarac šibom.
Kazne, ali u tekućem obliku ispijanjem vina, zaradili su i lovci koji su upadali u riječ i ometali suđenje. Nakon krštenja i fotografiranja, uslijedila je velika lovačka veselica koju je vodio poznati podravski glazbenik, također lovac, Franjo Barić. (ke)

Novi lovci stoički su podnijeli šibanje

Nakon krštenja novih lovaca – fešta za pamćenje

FOTO: KARLO EISENBEISSER